Scrie...

SANATATE

Consumul regulat de iaurt reduce riscul cariilor la copii

Share

Consumul regulat de iaurt poate reduce riscul cariilor dentare la copii, considera oamenii de stiinta.

Copiii care au consumat produse lactate de cel putin patru ori pe saptamana s-au plans de probleme cu dintii cu 22% mai putin decat cei care au procedat in mod similar doar o data pe saptamana, potrivit unui studiu al unor cercetatori japonezi, citati de The Daily Mail.

O echipa de experti de la universitatile Tokyo si Fukuoka si-au extins investigatiile asupra unui esantion de peste 2.000 de copii in varsta de trei ani. Ei i-au intervievat si pe parintii acestora, cu scopul de a afla ce mananca de obicei micutii. Apoi, medicii stomatologi au evaluat starea dentara a copiilor participanti la studiu. Rezultatele au aratat o legatura clara intre consumul de iaurt si o prevalenta mai mica a cariilor, potrivit oamenilor de stiinta japonezi.

In acelasi timp, alte produse similare, cum ar fi untul, branza si laptele nu au avut niciun rol in starea dintilor. Cercetatorii niponi sugereaza ca acest lucru se datoreaza tipului de proteine care se gaseste doar in iaurt, capabil sa protejeze smaltul dentar la expunerea de acizi daunatori.

Acest studiu vine sa confirme rezultatele unui experiment realizat anterior de o echipa de experti din Australia, care a ajuns o concluzie similara.

In acelasi timp, stomatologi din Marea Britanie avertizeaza ca unele iaurturi, in special cele cu fructe, contin zahar, iar consumul lor favorizeaza aparitia cariilor atat la copii, cat si la adulti.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole asemănătoare