Scrie...

SANATATE

Cremele de protectie solara, ineficiente in fata razelor UV

Share

Toata lumea stie cat de important este sa-ti protejezi pielea impotriva razelor ultraviolete. Aplicarea pe epiderma a unor produse de protectie solara a fost considerata pana acum un mijloc eficient de prevenire a cancerului si o modalitate redutabila impotriva imbatranirii pielii. Mai ales ca majoritatea producatarilor de produse cosmetice sustin ca cremele de zi pentru fata si corp contin implicit factori de protectie UV.

Un studiu recent al dermatologului britanic Sam Bunting a aratat ca, in realitate, cremele de zi, precum si cele despre care se afirma ca ar contine factori de protectie UV nu protejeaza intr-atat de eficient pielea impotriva razelor ultraviolete, asa cum incearca sa ne asigure producatorii.

Astfel de produse, potrivit studiului amintit, actioneaza pe o perioada limitata: 3-5 ore de la momentul aplicarii, iar in zilele caniculare cu mult soare si mai putin – nu mai mult de doua ore.

Cu toate acestea, dermatologul britanic recomanda ca niciun intr-un caz sa nu se renunte la acest tip de produse. Dimpotriva, aplicati-le cu mult mai multa generozitate: un strat cat mai gros de crema pe piele si daca va permit conditiile reactualizati machiajul facial la mijlocul zilei.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *