Scrie...

SANATATE

Cum actioneaza aerocrioterapia?

Share

Aerocrioterapia stimuleaza in mod natural metabolismul, accelerand arderea grasimilor * in plus imbunatateste imunitatea, facand organismul mai puternic in fata bolilor * in lume, aerocrioterapia este extrem de folosita pentru tratamentul afectiunilor osteo-musculo-articulare, dar si in recuperarea sportivilor

Aerocrioterapia reprezinta expunerea corpului, pentru o perioada foarte scurta de timp, la temperaturi extrem de reduse, determinand un raspuns antiinflamator sistemic. Efectele pozitive ale expunerii organismului la frig sunt cunoscute de secole, fiind mentionate chiar si in manuscrisele lui Hippocrate, parintele medicinei. A fost utilizata pentru prima data in Japonia in 1978 pentru a trata artrita reumatoida.

Din datele adunate in urma cercetarilor facute pana acum s-a vazut ca aerocrioterapia actioneaza in mod diferit asupra variatelor tesuturi, organe sau celule din organism.

in timp ce la persoanele sanatoase are un efect de reglare a functiilor organismului, in cazul bolnavilor aerocrioterapia are efect anestezic, antipiretic, vasodilatator si miorelaxant.

Efectul de reglare a functiilor organismului se datoreaza actiunii la nivelul aparatului cardiovascular, nervos periferic si neuroendocrin.

La nivelul pielii se produce o contractie si apoi o dilatare a vaselor sanguine, contribuind astfel la oxigenarea si hranirea cu nutrienti a tesuturilor. Aerocrioterapia are si un efect moderat asupra sistemului venos, beneficiu de care pot profita persoanele care sufera vara din cauza picioarelor umflate, greoaie.

Studiile realizate in ultimele doua decenii au aratat ca aerocrioterapia este un tratament eficient pentru afectiunile inflamatorii si pentru rani. Productia accelerata de colagen imbunatateste elasticitatea si textura pielii, intinerind pielea si diminuand celulita.

In plus, acest tratament accelereaza metabolismul, ajutand la eliminarea kilogramelor in plus. Astfel, aerocrioterapia actioneaza atat direct, corpul consumand energie pentru termoreglare, cat si indirect prin accelerarea si normalizarea unor reactii metabolice. Astfel, daca ati observat ca nici o dieta nu mai da rezultate sau ca va ingrasati foarte usor chiar daca mancati putin, aerocrioterapia ar putea sa fie solutia pe care o cautati.

Terra Centrum

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *