Scrie...

MAGAZIN

Cum îi schimbă paternitatea pe bărbați?

Share

Paternitatea poate să îi schimbe în bine pe bărbați, ajutându-i să renunțe la fumat, alcool și comportamente riscante, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Oregon State University.

Potrivit savanților americani, bărbații care devin tați pentru prima dată tind să evite infracțiunile și consumul de alcool și tutun.

Concluziile au fost formulate pe baza unui studiu desfășurat pe parcursul a 19 ani, la care au participat peste 200 de băieți și bărbați cu vârstele cuprinse în intervalul 12-31 de ani. Cercetătorii din Oregon au monitorizat felul în care comportamentul antisocial al participanților s-a modificat de-a lungul anilor.

„Acest studiu arată că paternitatea poate fi o experiență care transformă chiar și un bărbat care obișnuiește să adopte comportamente foarte riscante”, a declarat David Kerr, coordonatorul studiului.

Studiul, publicat în Journal of Marriage and Family, a evidențiat în plus faptul că bărbații care au devenit părinți în jurul vârstei de 30 de ani sunt mai dispuși să renunțe la alegerile negative din stilul lor de viață, în comparație cu bărbații care au devenit părinți la o vârstă mai tânără.

Un studiu realizat în 2005 de University of Warwick a analizat comportamentul bărbaților fumători care au devenit părinți.

Realizat pe un eșantion de 286 de bărbați fumători, ai căror copii aveau vârste cuprinse în intervalul 8-14 săptămâni, acest studiu a arătat faptul că venirea pe lume a bebeluților nu a fost asociată cu renunțarea definitivă la fumat pentru cei mai mulți dintre participanți, dar aceștia au renunțat însă să mai fumeze în interiorul locuințelor lor.

Mai puțin de 20% dintre ei au încercat să renunțe la fumat și doar 4% dintre respondenți au reușit acest lucru, după nașterea bebelușilor lor. În schimb, 78% dintre respondenți au încercat, iar 60% au reușit să renunțe la a mai fuma în interiorul locuințelor lor.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *