Scrie...

FRUMUSETE

Cum scapam de cearcane

Share

Cearcanele pot fi cauzate de oboseala, afectiuni ale sistemului circulator, anemie, lipsa de calciu sau pot fi simptome ale unor afectiuni destul de serioase.

Dupa ce v-ati demachiat, seara, clatiti ochii de mai multe ori cu ceai de musetel. Aplicati comprese cu varza sau castraveti, timp de 10 sau 15 minute, si apoi o crema hidratanta pe baza de vitamina A.

Purtati ochelari de soare cat mai des. Nu va expuneti ochii la soare, deoarece razele acestuia accentueaza cearcanele.

Daca dimineata cearcanele sunt mai evidente decat pe timpul zilei, spalati-va cu apa rece si aplicati doua felii de castravete, rece. Lasati-le zece minute si apoi tamponati-va usor in jurul ochilor. In locul castravetilor pot fi utilizate si felii de portocala.

Seara, inainte de culcare, puteti aplica o masca din doua linguri de miere de albine si o lingura de smantana. Dupa 20 de minute, curatati-o cu un bandaj sterilizat, imbibat in ceai de musetel.

In momentul machiajului trebuie sa acordati cearcanelor o atentie deosebita. Alegeti un creion anticearcan sau un fard special pe care sa-l aplicati sub ochi. Acesta trebuie sa fie insa cu o nuanta mai deschis decat fardul sau fondul de ten pe care le utilizati de obicei. Aplicati un strat usor, nu inainte ca ochii sa fie spalati cu ceai de musetel.

Nu aplicati pe pleoape farduri de culori deschise, chiar daca in alte circumstante v-ar avantaja. Culorile vii accentueaza existenta cearcanelor. Aplicati farduri de culori pale: de preferat maro, maroniu-roscat sau gri.

Dupa ce v-ati aplicat in jurul ochilor crema sau creionul anticearcan, acoperiti cu un strat de fond de ten, de la stanga la dreapta. Apoi stergeti usor cu un bandaj sterilizat sau cu un penson special.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *