LOADING

Scrie...

Tags: , ,

Cum se lauda barbatii români in privinta partenerelor de sex

Share

Barbatii români sustin ca au avut, in medie, 17 partenere de sex, in timp ce româncele spun ca au avut in medie doar 6 relatii amoroase, potrivit unui studiu recent.

Media partenerelor de sex pe care o declara barbatii români este egala cu cea a englezilor sau germanilor si mai mare decat cea a rusilor (15 partenere) sau a olandezilor (12).

Mai mult de unul din cinci barbati (21%) si 12% dintre femeile care se afla intr-o relatie stabila admit ca si-au inselat partenerul. Totodata, 6% din barbatii activi sexual din România spun ca au in aceeasi perioada de timp relatii sexuale cu trei sau mai multe partenere.

Rezultatele studiului global Durex, lansat pentru a marca Ziua Mondiala de lupta anti SIDA, arata ca 68% dintre femei si 64% dintre barbati spun ca au nevoie de mai multe informatii despre HIV/SIDA, absenta cunostintelor fiind cu atat mai ingrijoratoare cu cat din ce in ce mai multi romani se expun riscului inca de la inceputul vietii sexuale.

Aproape 6 din 10 români (56%), barbati si femei, nu au folosit nicio metoda de protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala atunci cand si-au inceput viata sexuala. Femeile au afirmat intr-o proportie mai mare (46%) ca se aflau intr-o relatie stabila atunci cand au avut primul contact sexual, spre deosebire de barbati (24%).

Un numar aproape dublu de barbati (35%), fata de femei (19%), au afirmat ca si-au pierdut virginitatea intr-o relatie pasagera, nu in contextul unei relatii stabile.

Cei mai multi dintre cei care nu au utilizat nicio metoda de protectie (48%) au afirmat ca s-au expus riscului intrucat aveau incredere in partener. Totusi, 38% dintre cei aflati intr-o relatie admit ca nu sunt siguri ca partenerii lor nu au fost niciodata purtatorii unei boli cu transmitere sexuala. Aproximativ 10% dintre persoanele care si-au asumat riscul spun ca a fost o greseala pe care ulterior au regretat-o.

Studiul a fost realizat de Durex, iar rezultatele au fost obtinute in urma unui chestionar online in 35 de tari si a interviurilor fata in fata.

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *