Scrie...

NUTRITIE & DIETE

De ce dietele sunt mai eficiente la barbati decat la femei?

Share

Regimurile de slabire nu sunt apanajul femeilor. Si barbatii sunt afectati de obezitate. In paralel, din ce in ce mai multi barbati sunt preocupati de greutatea lor.

Rezultatele unui studiu britanic arata ca ei pierd mai usor din greutate decat femeile, insa cu conditia de a urma un program specific masculin.

Acest experiment a fost efectuat in Marea Britanie, unde obezitatea tinde sa afecteze din ce in ce mai multi barbati decat femei. Totusi, persoanele de sex masculin inscrise in grupurile de regim pentru pierderea in greutate, ca de exemplu celebrul regim Weight Watchers, sunt destul de putine. De ce? Aceste grupuri beneficiaza probabil de o imagine feminina care nu prea ii tenteaza pe barbati. Pentru a valida aceasta ipoteza, cercetatorii nutritionisti au supus 125 de barbati supraponderali unui regim conceput special pentru reprezentantii sexului barbatesc. Dupa doua luni de regim masculin, 90 la suta dintre participanti au pierdut cinci la suta din greutate. Dintre subiectii care au urmat regimul pana la sase luni, 69 la suta au slabit zece la suta din greutate, in timp ce 31 la suta doar cinci la suta. Este de notat faptul ca o diminuare de cinci la suta aduce deja o serie de beneficii pentru sanatate la subiectii supraponderali sau obezi. Ideal ar fi fost sa fie incluse si femei in acest studiu, pentru a se compara efectele regimurilor. Totusi, autorii studiului precizeaza ca, potrivit rezultatelor unei anchete precedente, doar 53 la suta dintre femei au pierdut cinci la suta din greutate dupa doua luni de regim tip Weight Watchers.

Cum se explica aceasta aptitudine a barbatilor de a pierde din greutate mai usor decat femeile? Pentru nutritionisti, acest fenomen ar putea fi atribuit faptului ca barbatii ard mai multa energie datorita unei mase musculare mai mari. De asemenea, ei sunt poate mai motivati si mai putin sceptici decat femeile, care au deja la activ mai multe regimuri de lunga durata. Cu siguranta, acest studiu arata ca regimurile concepute special pentru barbati sunt promitatoare. Cu toate acestea, ancheta subliniaza interesul programelor personalizate pentru o eficacitate maxima. In consecinta, pierderea in greutate este intotdeauna benefica pentru sanatate. Daca regimul si mai ales echilibrul alimentar sunt esentiale, ele trebuie urmate in paralel cu o activitate fizica regulata.

 

Tag
Articolul următor

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul