Scrie...

FRUMUSETE

De ce este bine sa nu stati mult in fata oglinzii?

Share

Femeile se privesc in oglinda de 38 de ori pe zi, in timp ce barbatii de numai 18 ori. O obisnuinta narcisista care face mai mult rau decat bine, dupa cum se afirma intr-un studiu britanic.

Chiar si cei care se declara multumiti de felul cum arata incep sa se simta anxiosi si deprimati dupa 10 minute petrecute in fata oglinzii. Fara nici un fel de surprize, studiul a demonstrat ca femeile sunt mult mai critice decat barbati in ceea ce priveste frumusetea lor corporala.

Cercetatorii britanici au planificat sa studieze comportamentul pacientilor cu dismorfie, banuiti ca ar avea defecte fizice imaginare. Contrar a ceea ce se asteptau sa descoepre, britanicii au aflat ca si participantii „sanatosi” s-au simtit stresati atunci cand s-au privit in oglinda. In opinia psihologilor, aceste rezultate explica de ca persoanele sanatoase nu stau foarte mult timp in fata oglinzii pentru a se studia. „Este posibil ca privitul in oglinda foarte mult timp sa nu fie o alegere tocmai buna”, a declarat Andrew Hill, unul dintre autorii studiului.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *