Scrie...

RELATII SI SEX

De ce flirtăm?

Share

„Cât de mult cântăreşte un urs polar? Suficient cât să spargă gheaţa”. Cuvintele de mai sus descriu modul în care poate începe o convorbire, de multe ori cu efecte nedorite.

Flirtul este cheia către o viitoare întâlnire, fiind în acelaşi timp important şi pentru menţinerea romantismului într-o relaţie.

Citeşte şi: “Băieţii răi nu mai sunt în topul preferinţelor feminine!”

Cu siguranţă, toată lumea a flirtat măcar o dată, dar v-aţi întrebat de ce aţi făcut acest lucru?

De cele mai multe ori, femeile interpretează flirtul drept o manifestare a atracţiei pe care o exercită asupra unor alte persoane sau chiar ca un pas către o relaţie mai serioasă. Este corectă această interpretare sau poate constitui o capcană către deziluzie?

Aristotel a argumentat că orice comunicare are un scop, iar Dr. David Henningsen a expus 6 motive pentru care oamenii flirtează. În primul rând ar fi motivul relaţional. Astfel, oamenii pot flirta pentru a transforma o relaţie de prietenie într-una romantică ori o simplă întâlnire în ceva mult mai serios.

În al doilea rând, oamenii pot flirta pentru a explora. În acest caz, flirtul are scopul de a atrage atenţia unei alte persoane. De exemplu, dacă deveniţi interesată de o persoană, puteţi flirta doar pentru a vedea cum vă răspunde…

În al treilea rând, se poate flirta doar pentru distracţie şi doar pentru ca acest tip de interacţiune între oameni poate fi plăcut.

Apoi, poate exista şi un motiv instrumental pentru o astfel de atitudine. Astfel, unii oameni pot filtra doar pentru a-şi atinge un scop sau pentru a obţine o favoare.

Un alt motiv pentru flirt ar putea fi auto-stima. Flirtul le poate creşte unor oameni încrederea în forţele proprii şi le pot întări părerea bună pe care o au despre propria persoană.

În final, flirtul poate fi motivat de sex, pornind de la atracţia fizică şi/sau dorinţa sexuală.

Dacă o persoană care vă place flirtează cu dumneavoastră trebuie să ştiţi că nu întotdeauna acest lucru înseamnă atracţie fizică. De asemenea, trebuie să aveţi grijă şi la semnalele pe care le transmiteţi, întrucât o simplă distracţie poate fi interpretată mult mai serios.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *