Scrie...

MAGAZIN

De Sf. Valentin, 21% dintre oameni prefera compania animalelor

Share

In loc sa petreaca ziua de Sfantul Valentin impreuna cu partenerul sau partenera, unul din cinci adulti a declarat ca prefera sa stea alaturi de animalul sau de companie, potrivit unui sondaj global, realizat de compania Ipsos.

Cercetarea, la care au luat parte 24.000 de persoane din 23 de tari, a evidentiat ca 21 la suta dintre adulti ar dori sa-si petreaca ziua de 14 februarie in compania necuvantatorului pe care il poseda. Cu toate acestea, francezii raman cei mai romantici din lume, doar 10 la suta dintre ei optand pentru un prieten cu blana in locul altuia uman. Insa, rezultatele studiului au relevat ca, atunci cand vine vorba despre iubire, varsta si venitul sunt factori mai importanti decat nationalitatea, tinerii si cei mai putin instariti fiind mai dispusi sa aleaga tovarasia unui animal cu prilejul Sfantului Valentin.

John Wright, vicepresedintele firmei Ipsos, a precizat ca 25 la suta dintre participantii cu varsta sub 35 de ani au optat pentru compania unui animal, comparativ cu 18 la suta dintre cei aflati in grupul 35 – 54 de ani si 14 la suta din cei de peste 55 de ani.

Ordinea tarilor, in functie de ponderea celor care au afirmat ca, de Ziua indragostitilor, aleg tovarasia unui animal, este urmatoarea: Turcia (49 la suta), India (41 la suta), Japonia (30 la suta), China (29 la suta), Statele Unite (27 la suta) si Australia (25 la suta). La cealalta extrema s-au situat Franta (10 la suta), Mexic (11 la suta), Olanda (12 la suta) si Ungaria (12 la suta).

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *