Scrie...

CARIERA

Decolteurile ii fac pe oameni sa para mai putin inteligenti

Share

Un studiu asupra perceptiei umane arata ca, cu cat se vede mai mult din pielea unui om, cu atat el pare mai putin inteligent celorlalti. Creierul uman confera automat o imagine de incompetenta unei persoane imbracate sumar.

Profesorul Kurt Gray, care a condus echipa de psihologi de la Universitatea Maryland, spune in Daily Mail: „In sase din studiile noastre am descoperit ca scoaterea pulovarului sau a oricarui alt obiect de imbracaminte si lasarea la vedere a pielii pot schimba semnificativ modul in care este considerata inteligenta unei persoane”.

Studiul arata ca, atunci cand barbatii vad o femeie imbracata sumar, se concentreaza doar pe trupul ei si ignora spiritul. Nimic nou, de altfel. Ceea ce este nou in studiul mentionat este ca aceasta constatare este valabila pentru ambele sexe. Un barbat care lasa la vedere prea multa piele este considerat incompetent.

Studiul adauga ca imbracamintea care dezgoleste o parte a corpului poate aduce prejudicii carierei! Potrivit psihologilor, creierul uman este impartit in doua. De-o parte exista experienta, iar de cealalta, actiunea. Actiunea este tot ceea inseamna capacitatea de a face sau planifica diferite lucruri. Experienta consta mai degraba in capacitatea de a simti durere, placere sau diferite emotii. Partea dezgolita a corpului ne arata daca oamenii pe care-i vedem sunt in actiune sau in experienta. Actiunea este asociata cel mai des cu spiritul, in timp ce experienta este legata de fizic. Cine are o parte a corpului descoperita (decolteu adanc, picioare…) poate induce in mod fals imaginea incompetentei si a lipsei de leadership. In schimb, o persoana descheiata la camasa, daca nu trece drept inteligenta, este perceputa adesea ca fiind demna de incredere.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *