Scrie...

FRUMUSETE

Despre intretinerea unghiilor

Share

Unghiile se dau cu lac de obicei cu o ora inainte de culcare. Daca pielea a fost atinsa din neatentie cu lac se curata usor la spalat.

In cazul in care unghiile se vopsesc in timpul zilei, lacul se va intari pe piele si se va indeparta foarte greu. Se poate folosi un bandaj sterilizat inmuiat usor in acetona. Luciul de unghii se aplica dupa ce unghiile au fost date cu lac. Pensula se plaseaza la o anumita distanta de baza unghiei. Ea trebuie sa se miste numai in sus, sistematic, spre varful unghiei.

Faptul ca lacul de unghii poate cadea prea repede (in una sau doua zile) reprezinta una dintre principalele probleme in ingrijirea lor. Pentru a preveni acest lucru, lacul de unghii se aplica pentru inceput intr-un singur strat. Doar dupa ce s-a uscat bine, se mai aplica inca un strat subtire, daca se considera necesar.

Unghiile se rup de obicei din cauza lipsei de vitamine din organism si a lipsei de calciu. Pentru a evita acest lucru este de preferat ca pilirea lor sa se faca intr-un singur sens. In timpul spalatului rufelor sau al vaselor se pot utiliza manusi protectoare.

Exista afectiuni care impiedica unghiile sa creasca. Ele ar trebui sa creasca cu circa 1 sau 1,5 cm pe luna. Pentru ca unghiile sa se dezvolte se poate aplica un lac special pentru intarirea lor. Unghiile se pot intretine si cu crema hidratanta, de preferat pe baza de miere, aplicata de trei ori pe zi.

Desi majoritatea prefera sa-si taie pielita unghiilor, medicii sunt de parere ca acest lucru este contraindicat. Pentru ca unghiile sa capete aspectul dorit, pielita din jurul lor se preseaza usor spre baza unghiei cu ajutorul pilei. Ea are un rol protector, iar indepartarea poate creste riscul aparitiei infectiilor.

Tag
Articolul anterior
Articolul următor

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *