Un regim care puncteaza pe culoare pentru a oferi bunastare fizica si mentala, bazat pe fructe si legume de sezon.
Oficial, toamna incepe pe 21 septembrie, cand mai simtim inca beneficiile verii: talie mai subtire, tesuturi oxigenate, piele bronzata si luminoasa. Pentru a infrunta cat mai usor schimbarea anotimpurilor, caracterizata de indispozitii, oboseala, probleme de concentrare, trebuie sa puneti in aplicare o strategie pentru a mentine pentru o perioada cat mai lunga de timp efectele benefice ale sezonului estival. Pentru ca, adevaratul risc al toamnei este o alimentatie hipercalorica, dezechlibrata.
Pentru a invinge capriciile vremii, care influenteaza destul de evident psihicul, trebuie sa optati pentru alimente colorate, proaspete, care dau un impuls fizicului si intelectului.
Luni
Mic dejun
– 200 ml de lapte degresat
– 30 g de musli
Gustare
– o para si 10 migdale
Pranz
– orez fiert (75 g orez, 5 g parmezan, 5 g unt)
– 250 g de broccoli fiert, cu o lingurita de ulei de masline
Gustare
-10 g de ciocolata neagra
Cina
– 150 g de carne slaba cu ciuperci (100 g)
– 250 g de spanac fiert cu o lingurita de ulei
Marti
Mic dejun
– 80 g de urda sau 125 g de iaurt cu 100g de para taiata cubulete
Gustare
– un biscuite integral si o felie de pastrama de pui sau prosciutto
Pranz
– 180 g de peste fiert
-250 g de sfecla fiarta cu 2,5 g de branza rasa
Gustare
– o banana
Cina
– paste cu praz (70 g de paste, praz cat doriti, o lingurita de ulei, 5 g parmezan)
Miercuri
Mic dejun
– 150 ml de lapte partial degresat
– 30 g de fulgi de porumb
Gustare
– un iaurt dietetic
Pranz
– salata mixta cu 100 g de piept de pui la gratar, 50 g urda, o lingurita de ulei
– 50 g de paine
– un fruct
Gustare
– un biscuite integral si o felie de pastrama de pui sau prosciutto
Cina
– paste cu fasole (70 g paste, 100 g fasole, o lingurita de ulei)
– 150 g de pui la cuptor, cu 200 g de morcov fiert cu o lingurita de ulei
Joi
Mic dejun
– un iaurt dietetic
– un strugure
Gustare
– un fresh de portocale si grapefrut
Pranz
– cartofi natur cu unt (portie medie cu 5 g unt)
– 200 g de verdeturi cu o lingura de ulei
– 80 g de telemea
Gustare
– 20 g de nuci
Cina
– salata cu fasole fiarta, ton si ou (150 g fasole, 80 g ton, un ou fiert)
– 250 g de ciuperci la cuptor, cu patrunjel si o lingurita de ulei
– o felie de paine integrala
Vineri
Mic dejun
– 200 ml de lapte partial degresat
– 30 g de biscuiti integrali
Gustare
– un iaurt dietetic
Pranz
– paste cu sos de rosii (70 g paste)
– 100 g urda
– un mar
Gustare
– 20 g de nuci
Cina
– salata cu fasole fiarta, ton si ou (150 g fasole, 80 g ton, un ou fiert)