Slabiti 3 kilograme intr-o luna tinand cont de vreme! Ati incercat foarte multe diete, dar nici una nu a dat rezultatele promise?
Nu puteti sa urmati cu rigurozitate recomandarile dietelor clasice? Va prezentam o dieta diferita de cele de care ati auzit sau pe care le-ati tinut pana acum. Este vorba despre un program alimentar care tine cont de conditiile meteorologice si de dispozitia dumneavoastra.
Dieta da rezultate atat in cazul persoanelor meteosensibile, care reactioneaza patologic la modificarile fenomenelor meteorologice, cat si in cazul celor care isi schimba foarte repede dispozitia, ajungand de la energie si optimism la nepasare si pesimism, fiindu-le greu sa urmeze un program alimentar restrictiv.
Regimul se bazeaza pe aportul zilnic a 1.400 de calorii si va ajuta sa slabiti 3 kilograme intr-o luna.
Organizarea zilelor
In fiecare zi, in functie de vreme si de dispozitie, trebuie sa va alegeti un meniu meteo. Este recomandat sa consumati zilnic cateva gustari, pentru a fi mai putin expuse tentatiilor culinare. Toate meniurile meteo sunt echivalente si puteti sa le alternati sau sa urmati unul singur daca vi se pare mai eficient. Alegerea meniului
Exista patru tipuri diferite de meniuri meteo dintre care puteti alege.
1. Meniul nori negri/vant (disponibil in doua variante) a fost creat pentru zilele cu vreme urata, care provoaca indispozitie si tensiune. Se recomanda alimentele care sa va stabilizeze starea de spirit, bogate in magneziu, ca fructele uscate sau germenii de grau. Proteinele pot fi obtinute din carnea rosie, bogata in fier, care confera cea mai mare parte din energie si vitalitate. Tensiunile se atenueaza cu ajutorul legumelor si verdeturilor. Se recomanda produsele alimentare uscate, compacte si crocante, care ajuta la descarcarea nervilor.
Varianta A
Mic dejun: 200 ml lapte; 30 g cereale integrale; un fruct
Gustare: 3 nuci
Pranz: 80 g paste cu rosii, ardei iuti si branza rasa; salata verde
Gustare 1: o chifla din grau integral (30 g)
Gustare 2: 2 felii de paine prajita
Cina: 200 g file de vita la gratar sau la tigaie, condimentat cu piper verde; o placinta cu mere sau pere
Gustare: un pahar cu lapte cald (150 ml), cu scortisoara sau ghimbir pulbere
Varianta B
Mic dejun: 30 g musli fara zahar
Gustare: un pachet de grisine cu susan (25 g)
Pranz: 80 g paste cu suc de rosii, masline si branza; salata verde cu germeni de grau
Gustare 1: 3 nuci
Gustare 2: un iaurt degresat cu fructe
Cina: 200 g carne de porc la cuptor, cu rozmarin si salvie; andive coapte; o cana de capsuni cu lamaie (fara zahar)
Gustare: o cana de lapte cald cu scortisoara sau ghimbir pulbere
2. Meniul nori gri a fost gandit pentru zilele innorate, in care va simtiti fara pofta de viata si melancolice. Alimentele propuse sunt cerealele, produsele lactate, ciocolata, acestea fiind bogate in serotonina si contribuind la restabilirea bunei dispozitii. In schimb, proteinele din acest meniu sunt destul de slabe, ele provenind din legume si din carnea de peste. Mancarurile trebuie sa fie moi si cremoase, pentru a va determina sa va simtiti mai fericite si norocoase.
Varianta A
Mic dejun: 200 ml lapte; 3 biscuiti; 100 g fructe
Gustare: un bol de iaurt degresat
Pranz: o farfurie de piure de legume (50 g) cu 40 g de cereale integrale; 30 g iaurt, salata verde
Gustare 1: un bol de budinca de vanilie
Gustare 2: doua bucati de ciocolata
Cina: o omleta din doua oua si un dovlecel taiat rondele; spanac fiert; un mar copt cu scortisoara
Gustare: o cana de capsuni cu lamaie
Varianta B
Mic dejun: 200 ml lapte; o felie de tort; un fruct de sezon
Gustare: un pahar (200 ml) de lapte partial degresat
Pranz: 70 g paste cu spanac; salata verde
Gustare 1: un bol cu iaurt degresat
Gustare 2: crema de mere fara zahar
Cina: 200 g limba de vita coapta in tigaie, aromatizata cu patrunjel si lamaie; fasole fiarta; o para Gustare: doi biscuiti cu crema de alune
3. Meniul soare este cel mai depurativ dintre toate, bazandu-se pe legume amare, care ajuta functionarea ficatului, si pe o cantitate mare de preparate lichide. Meniul este bogat in fructe si legume, asadar in vitamine si minerale, care amelioreaza aspectul pielii si al parului.
Varianta A
Mic dejun: 200 ml lapte; 30 g cereale integrale; un fruct
Gustare: o placinta cu fructe proaspete
Pranz: salata de orez (60 g orez fiert, 80 g ton, 4-5 masline verzi sau negre, otet); salata nizzarda (morcovi, ardei capia, rosii, castraveti)
Gustare 1: 200 ml de suc de fructe
Gustare 2: un iaurt degresat cu fructe
Cina: 125 g mozzarella, rosii, oregano; salata verde; un fruct
Gustare: doua cupe de inghetata de fructe
Varianta B
Mic dejun: frappe preparat din 200 ml lapte si 100 g fructe; un pachet de biscuiti dietetici
Gustare: un iaurt degresat cu fructe
Pranz: salata de orez (60 g orez fiert, 80 g mozzarella, 6 ciuperci); dovlecel copt
Gustare 1: o cana de ceai verde cu 2 biscuiti
Gustare 2: 200 ml suc de legume
Cina: un amestec de legume si cereale; 60 g somon cu parmezan, salata verde si lamaie; fructe de padure stropite cu suc de lamaie
Gustare: iaurt degresat si capsuni
4. Meniul variabil a fost realizat pentru zilele incerte, in care dimineata nu ne putem da seama cum va fi restul zilei, el bazandu-se pe felurile de mancare simple si satioase, bogate in fibre, cum ar fi legumele, cerealele integrale si verdeturile. Pentru a va calma foamea si pentru a va mentine buna dispozitie va este permis sa consumati cateva gustari pe baza de cereale prajite, fructe uscate sau ciocolata. Consistenta mancarurilor este variata, alternand de la moale la compact si de la solid la lichid.
Mic dejun: o placinta cu fructe
Gustare: 30 g omleta
Pranz: 70 g paste cu fasole si branza (30 g); legume
Gustare 1: un bol de cereale integrale cu seminte de susan
Gustare 2: un pahar cu suc de pomelo
Cina: 200 g piept de pui la gratar, cu rozmarin si salvie; 200 g cartofi fierti; un mar copt
Gustare: 3 nuci sau 4 migdale
Condimente si bauturi
Indiferent de meniul ales in functie de vreme si de dispozitie, condimentele si bauturile sunt mereu aceleasi. Pentru a condimenta si pentru a gati puteti utiliza doua linguri de ulei de masline. Cantitatea de mirodenii, de condimente, de suc de lamaie sau de otet poate fi oricat de mare doriti, deoarece numarul caloriilor nu va creste semnificativ. Beti cel putin 1,5 litri de apa plata pe zi! Odata ce ati pierdut kilogramele in plus si daca doriti sa slabiti in continuare sau sa va mentineti aceasta greutate este recomandat sa urmati inca doua saptamani dieta meteo, marind aportul caloric zilnic de la 1.400 la 1.600 de calorii.