Scrie...

CARIERA

Eșecurile pot să vă motiveze!

Share

Eșecurile pot fi motivante, spun autorii unui studiu recent, care îi dau ca exemplu pe Madonna, Walt Disney, J. K. Rowling și Beatles, ce au avut parte de respingeri înainte de a deveni bogați și celebri.

Anna Wintour, redactorul șef Vogue SUA, a recunoscut că a fost concediată de Harper’s Bazaar. Totuși, Anna Wintour consideră că acesta a fost unul dintre cele mai bune lucruri care i s-au întâmplat, susținând că a fost o experiență din care a învățat foarte multe.

La rândul său, J. K. Rowling a spus că a scris aventurile celebrului vrăjitor Harry Potter după ce a fost concediată din postul de secretară, pentru că visa cu ochii deschiși. Nu mai puțin de 12 editori au refuzat să îi publice primul manuscris, până când fiica președintelui editurii Bloomsbury a citit cartea.

Și celebra Madonna a spus că și-a început cariera muzicală după ce a fost concediată de la Dunkin’ Donuts, pentru că a stropit clienții cu sos. Prima sa trupă, Breakfast Club, a fost refuzată de casele de discuri, astfel că Madonna a decis să cânte singură.

Aproape toate casele de discuri i-au refuzat și pe The Beatles, în timp ce Walt Disney a fost concediat din cauza lipsei de imaginație!

„Respingerea te învață că nu ți se cuvine nimic și că trebuie să muncești pentru ceea ce vrei. Te determină să-ți demonstrezi abilitățile, crește competitivitatea și impulsul de a le demonstra oamenilor că te-au judecat greșit”, crede pihoterapeutul Philip Hodson, de la Asociația Britanică de Consiliere și Psihoterapie.

Aceste lucruri au fost constatate și de Jason Comely, care a creat terapia respingerii, pentru ca oamenii să poată depăși anxietatea socială care îi oprește să aibă relațiile pe care le doresc sau succesul la care aspiră.

În timp ce eșecurile în carieră pot fi dureroase, nimic nu se compară totuși cu despărțirile. Cu toate acestea, după ce trec peste durerea produsă de o despărțire, oamenii devin mai puternici, susțin specialiștii.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *