Scrie...

INGRIJIREA CORPULUI

Estetica

Share

Din antichitate oamenii si-au dorit perfectiunea, pentru arta lor, pentru creatiile lor in general, pentru ei insisi. Aceasta tendinta ne face sa cautam figura si corpul imaginat si sa ne opunem trecerii timpului. 

Frumusetea este echilibrul intre spirit, emotii si aspect.

De aici porneste si dorinta de schimbare a noastra si starea de bine dupa ce aceasta a fost realizata. Asa se explica de ce intalnirea cu un chirurg estetician poate schimba uneori cursul unei vieti, nu in sens absolutist, ci aducand un plus de dorinta si forta in modul de a o aborda.

In primul rand, aceasta intalnire trebuie sa confere incredere. Aceasta se bazeaza pe o relatie ce se infiripeaza aproape instantaneu in consultatiile care preced o operatie estetica, bazandu-se pe sinceritate si onestitate.

Chirurgia estetica nu este atotpotenta, nu poate rezolva orice dorinta a noastra si poate chiar dezamagi in situatiile in care onestitatea aprecierii unei realitati este ignorata. De aceea, intelegerea dorintelor pacientului in adevarata lor intimidate, chiar daca aceasta necesita o aprofundare a caracterului acestora si necesita mai mult timp, este obligatorie.

In opinia mea, nu exista chirurg care sa aiba solutii independente de caz, necorelate cu pacientul sau. Abordarea expresiei chirurgicale a pacientului trebuie sa aiba ca scop satisfactia acestuia. De asemenea, intelegerea de catre pacient a limitelor chirurgicale si termenelor de realizare (durata, numar de operatii, aspecte cicatriciale) confera relatiei cu chirurgul un echilibru onest. Timpul nu este important in relatia chirurg estetician – pacient, doar rezultatul conteaza.

In acest mod interrelatia cu pacientul creaza o conexiune care dureaza, bazandu-se pe respect si incredere.

Ma bucur de pacientii mei care raman atasati de aceasta conexiune si imi acorda in continuare increderea lor chiar daca aceasta nu este legata de chirurgia estetica. Ma bucur sa vad in jurul meu persoane fericite, fericire la care ma simt partas si eu sub o forma sau alta.

Consider aceasta un mod prin care chirurgia estetica depaseste nivelul unei activitati profesionale in sine, apropiindu-se de arta.

dr. Lucian Popa, medic primar chirurgie plastica, reconstructiva si estetica

Iasi

0745.634.684

lucpopa@yahoo.com

www.estetica-iasi.ro

 

Tag
Articolul anterior
Articolul următor

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *