LOADING

Scrie...

Exercitiile fizice combat temporar dorinta de a fuma

Share

Fumatorii care incearca sa reduca numarul de tigari sau chiar sa renunte la acest obicei ar putea sa incerce putina activitate fizica atunci cand apare dorinta de o tigara, ceea ce le va diminua aceasta pofta, sustine un studiu britanic.

Autorii studiului au coroborat datele a 19 cercetari clinice si au descoperit ca exercitiul fizic poate ajuta la reducerea poftei de nicotina, dar nu este clar in ce masura acest lucru poate contribui la renuntarea definitiva la fumat. „Cu siguranta ca exercitiul fizic are beneficii temporare, asa ca el trebuie recomandat”, afirma profesorul Adrian Taylor, care a condus cercetarea.

In experimentele aflate la baza studiului, fumatorii selectati au fost pusi la intamplare sa desfasoare activitati fizice, cel mai frecvent mersul rapid sau pe bicicleta, ori o activitate „pasiva”, precum vizionarea unui film sau pur si simplu statul intr-un loc linistit, fara sa aiba acces la produse de substituire a nicotinei.

Ulterior s-a descoperit ca cei activi au manifestat o dorinta mai redusa de a fuma in comparatie cu cei pasivi. Exercitiul fizic poate sa insemne existenta unei preocupari si poate contribui la buna dispozitie, astfel incat oamenii nu mai sunt tentati sa caute sa se simta bine fumand, incearca Taylor sa explice fenomenul, desi cauzele exacte ale acestuia raman necunoscute.

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *