Scrie...

SANATATE

Factorul de protectie nu garanteaza ca pielea este protejata! De ce mai aveti nevoie

Share

Din ce in ce mai multe studii arata ca doar factorul de protectie nu poate garanta ca pielea dvs este in siguranta in fata razelor UV si ca, pe langa aplicarea cremelor speciale, ar trebui sa consumati si o cantitate suficienta de antioxidanti.  Astfel, se pare ca antioxidantii protejeaza impotriva cancerului de piele, neutralizand in acelasi timp radicalii liberi si intarziind imbatranirea.

Asadar, care sunt cei mai buni antioxidanti?

Cei mai studiati antioxidanti sunt vitaminele C si E. Dermatologii recomanda si vitamina A, precum si resveratrol, din fructele de padure si vinul rosu, precum si catechine, din ceaiul verde. Alte studii au aratat ca licopenul, substanta care se gaseste in rosii, reduce efectul de imbatranire indus de soare.

Astfel, antioxidantii adusi prin alimente scad riscul de aparitie si pentru alte tipuri de cancer, nu doar pentru cel de piele.

Antioxidanti pe… piele

Utilizati zilnic, dupa curatarea pielii si inainte de aplicarea cremei cu SPF 30, un ser cu antioxidanti. Incercati sa evitati insa produsele care promit ca asigura si protectia optima in fata soarelui, furnizand si antioxidanti in acelasi timp.

Mai mult soare = mai putin sex?

Expunerea exagerata la soare poate schimba modul in care corpul dvs percepe atingerile altei persoane. Astfel, pielea afectata de razele solare este inflamata, organismul secreta o serie de substante chimice care dau aceasta senzatie de arsura si sensibilitate. Aceste senzatii dureroase interfereaza cu abilitatea corpului de a tolera senzatiile intime, astfel ca placerea atingerilor poate fi diminuata sau chiar distrusa.

Ochelarii de soare cu lentile intunecate protejeaza mai bine?

Nu este culoarea lentilelor cea care protejeaza ochii, ci protectia UV pe care acestea ar trebui sa o aiba. Ochelarii ar trebui sa aiba specificat faptul ca ofera protectie UV, aceasta garantand o bariera impotriva degenerescentei maculare, cataractei si a cancerului pielii din jurul ochilor.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *