Scrie...

NUTRITIE & DIETE

Farfuriile rosii ii ajuta pe cei care vor sa slabeasca

Share

Farfuriile de culoare rosie pot ajuta la slabire. Cercetatori de la Universitatea din Basel (Elvetia) au constat ca se mananca mai putine aperitive daca acestea sunt aduse pe farfurii rosii decat pe unele albe sau albastre, relateaza 7sur7.be.

O echipa de la Institutul de Psihologie de la Universitatea din Basel crede ca rosul actioneaza ca un semnal subtil de oprire. De altfel, culoarea este adesea utilizata pentru a semnala un pericol sau o interdictie, de exemplu in circulatia rutiera, adauga cercetatorii.

Psihologii au efectuat doua experiente. In prima, 41 de studenti au fost invitati sa guste din diferite bauturi dulci. Jumatate dintre ei le-au primit in pahare rosii, iar cealalta, in pahare de culoare albastra. Studentii care au primit pahare rosii au baut cu circa 40% mai putin decat cei care primisera pahare albastre. Toti bausera inainte destula apa ca sa nu le fie sete.

Se pare ca rosul actioneaza ca un semnal direct asupra comportamentului, potrivit sefului echipei de cercetatori. Actionand ca un „stop”, aceasta culoare ar putea reduce, de exemplu, consumul de bauturi dulci nesanatoase.

In a doua experienta, oamenii de stiinta au vrut sa afle daca aceleasi rezultate sunt valabile in privinta aperitivelor. Ei au dat unui numar de 109 participanti farfurii rosii, albastre si albe cu cate zece covrigei. S-a dovedit din nou ca rosul indeamna la retinere. Persoanele care au primit covrigeii in farfurie rosie au mancat putin mai mult de jumatatea covrigeilor consumati de cei care au avut farfurii albe si albastre.

 

Tag

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *