Scrie...

SANATATE

Femeile au o sensibilitate la durere mai mare decat barbatii

Share

Femeile au o sensibilitate la durere mai pronuntata decat barbatii, resimtind stimulii care provoaca durerea mai intens decat acestia, conform unui nou studiu publicat in Jurnal of Pain. 

Concluziile acestui studiu pornesc de la faptul ca in cazul unor boli precum diabetul, artrita sau anumite infectii respiratorii, femeile au resimtit un nivel mai ridicat al durerii decat barbatii. Acest studiu este unul dintre cele mai ample in ceea ce priveste diferentele de sex ale perceptiei durerii.

Tinand cont ca toleranta de la durere este o caracteristica proprie fiecarui individ, oamenii de stiinta nu pot fi siguri daca intr-adevar femeile sunt mai sensibile decat barbatii. O serie de factori, printre care si dispozitia unei persoane, sau consumul de medicamente analgezice, influenteaza de asemenea intensitatea tolerata a durerii.

„Cred ca este important sa recunoastem ca exista o diferenta in felul in care durerea este perceputa de barbati si de femei, si trebuie sa exploram mai departe acest domeniu”, a declarat Linda Liu de la Universitatea Stanford, membra a echipei ce a realizat acest studiu. in continuare, membrii echipei vor incerca sa afle daca aceleasi diferente de gen in perceptia durerii inregistrate la oameni sunt prezente si la animale.

Noul studiu a fost realizat pornind de la informatiile oferite de 11.000 de pacienti suferind de diferite maladii, care au acceptat sa-si noteze nivelul de intensitate al durerilor pe care le resimteau pe o scara de la 1 la 10, in care 10 reprezinta o durere insuportabila. Indiferent de maladia cu care erau diagnosticate, femeile au raportat intensitati ale durerii cu aproximativ 20% mai ridicate decat cele raportate de barbati.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *