Scrie...

MAGAZIN

Femeile care beau seara sunt mai sanatoase

Share

Femeile care beau un pahar de bere, vin sau tarie seara sunt mai sanatoase, cu cat inainteaza in varsta, decat cele care beau mult şi rar sau cele care nu consuma alcool.

Potrivit unui studiu efectuat pe 14.000 de femei, doamnele care beau cu moderatie au mai multe sanse decat cele care beau mult sau cele care se abtin de la bautura sa atinga varsta de 70 de ani intr-o stare de sanatate buna, informeaza bbc.co.uk.

Potrivit cercetatorilor, consumul de alcool cu masura in decursul saptamanii este mai bun pentru sanatate decat consumul excesiv de alcool in weekend. Femeile care beau putin şi des imbatranesc mai frumos decat bautoarele ocazionale, se arata in acelaşi studiu.

In comparatie cu femeile care nu beau, femeile cu varste intre 50 şi 60 de ani care consuma zilnic 15 – 30 de grame de alcool (unul sau doua pahare) au mai multe şanse de a atinge ceea ce cercetatorii americani numesc „imbatranirea frumoasa”. Potrivit cercetatorilor, sa imbatraneşti frumos inseamna sa ai riscul minim de cancer, diabet sau boli cardiace, la 70 de ani.

Potrivit studiilor, femeile care beau moderat de la cinci la şapte zile pe saptamana aproape şi-au dublat şansele de a avea o batranete lipsita de boli cronice, in comparatie cu cele care se abtin complet.

Cu toate acestea, expertii nu sunt siguri ca doar consumul de alcool este factorul care face ca unele femei sa fie mai sanatoase decat altele.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *