Scrie...

MODA & MIRESE

Femeile casatorite cu barbati mai tineri traiesc mai putin

Share

Potrivit unei noi cercetari, femeile care sunt cu 7 pana la 9 ani mai in varsta decat sotii lor se confrunta cu o probabilitate cu 20 la suta mai mare de a inceta din viata prematur, comparativ cu situatia in care ar avea aceeasi varsta, relateaza The Guardian.

Mariajul, in general, mareste speranta de viata, insa diferenta de ani dintre soti ii afecteaza intr-un mod distinct pe reprezentantii celor doua sexe.

In cazul femeilor, secretul unei vieti lungi il reprezinta casatoria cu o persoana de aceeasi varsta, conform rezultatelor obtinute in urma analizei datelor medicale ale aproximativ doua milioane de cupluri din Danemarca. Studiul a mai evidentiat ca unirea destinului cu un barbat mai in varsta scurteaza speranta de viata a femeii, in timp ce traiul alaturi de unul mai tanar ii diminueaza si mai mult existenta.

Cercetarile anterioare au scos la iveala faptul ca barbatii traiesc mai mult daca au o sotie mai tanara, iar specialistii se asteptau sa intalneasca acelasi efect si la femeile casatorite cu barbati mai tineri. Insa, studiul condus de Sven Drefahl, din cadrul Institutului Max Plank pentru cercetari demografice din Rosktock, Germania, a relevat ca odata cu marirea diferentei de varsta dintre soti se micsoreaza speranta ei de viata, indiferent daca el este mai tanar sau mai in varsta. Astfel, daca barbatul este cu 7 – 9 ani mai mare, atunci sotia sa are un risc cu 11 la suta mai mare de a deceda prematur. In schimb, in cazul in care ea este cu 7 – 9 ani mai in varsta, probabilitatea sa de a muri mai devreme este cu 20 la suta mai mare.

Unul dintre motivele care conduce la acest fenomen se presupune a fi nivelul mult mai mare de stres cu care trebuie sa se confrunte femeile casatorite cu barbati mai tineri. Chiar si asa, atat femeile, cat si barbatii implicati intr-un mariaj au o speranta de viata mai mare decat indivizii necasatoriti.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *