LOADING

Scrie...

Tags: ,

Filmele de groaza pot consuma pana la 200 de calorii

Share

Urmarirea unui film de groaza poate avea un efect nebanuit asupra organismului.

Potrivit unui studiu recent, realizat de cercetatorii britanici, scenele infricosatoare din aceste pelicule duc la arderea a peste 100 de calorii, informeaza The Telegraph.

Persoanele care trec timp de 90 de minute prin experienta plina de adrenalina oferita de un film horror pierd, in medie, 113 calorii, echivalentul unui baton de ciocolata, acelasi rezultat putand fi obtinut si printr-o plimbare de 30 de minute.

Pe primul loc in clasamentul celor mai inspaimantatoare filme din istorie s-a situat thrillerul psihologic „The Shining” („Stralucirea”), din anul 1980, care il are in rolul principal pe Jack Nicholson si poate consuma 184 de calorii. Pozitia a doua a fost ocupata de pelicula „Jaws” („Falci” – 1975) – 161 de calorii, urmata de „The Exorcist” („Exorcistul” – 1973) – 158, „Alien” (1979) – 152 si „Saw” (2004) – 133 de calorii.

Studiul efectuat in cadrul Universitatii Westminster a masurat consumul total de energie pe un esantion format din zece oameni ce au avut de urmarit o serie de secvente din filme de groaza. Oamenii de stiinta le-au masurat pulsul, cantitatea de oxigen din organism si cea de dioxid de carbon eliminata, descoperind ca numarul de calorii arse a crescut cu o treime pe durata urmaririi respectivelor scene.

 

Tag:
Articolul anterior
Articolul următor

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul