Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Frunze si fructe de merisor impotriva pietrelor la rinichi

Share

Fructele de merisor se folosesc proaspete, uscate sau fierte si indulcite cu zahar, in cazul afectiunilor stomacale, al aciditatii scazute a sucului gastric, in caz de diaree si reumatism. In toate aceste cazuri, se pot pregati si infuzii sau decocturi din fructe de merisor: 15 g de fructe la un pahar cu apa, din care se ia cate o lingura, de 3-4 ori/zi.

Merisorul are efecte diuretice si nu dauneaza in nici un fel rinichilor, chiar si atunci cand este utilizat in cantitati mari. Fructele de merisor proaspete sau fierte, chiar si fara zahar, nu se altereaza mult timp. In unele gospodarii, aceste fructe sunt fierte fara zahar, cu pere si mere dulci, iar gemul care se obtine se pastreaza foarte mult timp. Toate aceste lucruri vorbesc despre proprietatile de antibiotic ale merisorului.

Decoctul din frunze de merisor este recomandat in cazul pietrelor la rinichi si la vezica biliara. Pentru aceasta, se iau 3 maini de frunze de merisor, se pun in 3 pahare cu apa si se fierb 10 minute. Se bea toata aceasta cantitate de decoct pe parcursul unei zile, in 3 doze. Acest decoct se dovedeste a fi eficient nu numai in bolile de rinichi, ci si in cele de ficat.

Incontinenta nocturna a urinei se trateaza cu decoct din frunze de merisor. Se foloseste un amestec din fructe si frunze de merisor in care se adauga doua linguri de sunatoare. Acest amestec se fierbe 10 minute in 3 pahare de apa. Se beau cate 3 pahare pe zi, incepand cu ora 16 si terminand inainte de culcare.

Decoctul din frunze de merisor este foarte recomandat si in cazurile depunerilor de saruri, in artrita, spondiloza, reumatism. Doua linguri de frunze se pun intr-un pahar cu apa si se lasa la fiert 15 minute. Decoctul se lasa sa se raceasca, se strecoara si se bea pe parcursul unei zile, cu inghitituri mici. Acest remediu este util si in cazurile de cistita si nefrita.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *