Scrie...

FRUMUSETE

Iată ce trebuie să faceţi pentru a avea un ten frumos

Share

Frumuseţea pielii, în general, şi a tenului, în particular, depinde de rutina de îngrijire, dar şi de stilul de viaţă.

Iată ce trebuie să faceţi pentru a avea un ten frumos:

Îngrijire zilnică

Pielea, cel mai mare organ uman, are nevoie de îngrijire zilnică. De aceea, este important să aveţi un ritual zilnic de îngrijire a pielii şi mai ales a tenului. Pentru un ten frumos, este bine să vă demachiaţi de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, să vă curăţaţii faţa cu un produs potrivit tipului dvs de piele şi să hidrataţi pielea. Trebuie să ştiţi, de asemenea, că loţiunea de curăţare trebuie lăsată să acţioneze cel puţin 30 de secunde înainte de a vă clăti cu apă rece.

Hidratare

Un organism hidratat înseamnă o piele hidratată, deci încercaţi să reduceţi consumul de alcool şi băuturi carbogazoase şi beţi mai multă apă. În ceea ce priveşte hidratarea externă, trebuie să ştiţi că toate tipurile de ten necesită hidratare, inclusiv cel gras. Dacă pielea nu este suficient de bine hidratată, ea va produce şi mai mult sebum, deci este important să alegi un produs hidratant în funcţie de tipul de ten.

Alimentaţie corectă

O alimentaţie echilibrată este importantă pentru starea noastră de bine şi pentru un aspect fizic plăcut, inclusiv o piele frumoasă. Aşa că încercaţi să eviţi grăsimile, consumaţi mai multe legume, cereale integrale, fructe. Fiţi atente la ce tip de lapte consumaţi. Specialiştii sunt de părere că anumiţi hormoni din lapte favorizeză apariţia coşurilor.

Somn suficient

În timpul nopţii şi al somnului, pielea se regenerează şi calitatea somnului se reflectă pe tenul nostru. Un somn de 6-8 ore se va „traduce” într-un ten luminos.

Gomajul şi masajul

O dată pe săptămână este important să vă aplicaţi un gomaj facial, pentru a scăpa de celulele moarte. Puteţi face gomajul singure, dintr-o linguriţă de mălai şi o lingură de miere. După gomaj, masaţi tenul cu o loţiune hidratantă sau un ulei hidratant, cum ar fi cel de argan.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *