Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Ierburi care alungă răceala

Share

După cum evoluează virusul gripal, ne așteptăm ca gripa din acest sezon să fie un adevărat monstru.

Vă puteți întări sistemul imun cu ajutorul unor plante ușor de procurat, fără costuri exorbitante. Aceste remedii vă pot ajuta și dacă gripa v-a lovit deja, fiind importante pentru scurtarea perioadei de convalescență.

Cimbrul

Păstrați o rezervă de ulei esențial de cimbru sau cimbru uscat la îndemână pentru eventualitatea în care vă veți confrunta cu gripă sau cu răceală iarna aceasta. Cimbrul este un bun expectorant și pentru a beneficia de proprietățile sale puteți prepara un ceai adăugând două lingurițe de cimbru într-o ceașcă de apă clocotită pentru 10 minute. De asemenea, puteți face o baie în care să adăugați câteva picături de ulei esențial de cimbru.

Rădăcină de lemn dulce

Lemnul dulce conține un compus numit glycyrrhizină, despre care se știe că are puternice efecte antivirale. Numeroase studii au arătat că extractul de rădăcină de lemn dulce poate lupta cu gripa. În medicina Ayurvedică, rădăcina de lemn dulce este utilizată ca expectorant.

Usturoiul

Usturoiul stimulează sănătatea sistemului imun, acest fapt fiind susținut de numeroase studii. Desigur, vorbim de un consum de usturoi cu regularitate.

Echinacea

Nu sunt prea multe dovezi că Echinacea ar face prea multe după ce ați răcit, eventual ar putea ajuta la scurtarea perioadei de convalescență. Dar există dovezi că ați putea preveni răcelile și gripa dacă veți consuma suplimente cu Echinacea. Trebuie să aveți în vedere faptul că persoanele alergice la polen ar putea fi alergice și la această plantă.

Extractul de soc

O altă plantă care v-ar putea ajuta să luptați cu raceală și gripa este socul. Extractul de soc a fost testat în mod repetat, fiind evidențiat faptul că ajută la dispariția simptomelor mai devreme cu până la 4 zile.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *