Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Indigestia si arsurile stomacale pot fi tratate cu ceaiuri

Share

Multe persoane sufera de indigestie si arsuri la stomac. Acestea sunt cauzate de cresterea sau descresterea secretiei de acid gastric si a altor enzime cu rol important in digestive. Simptomele includ arsuri, gaze, greata si senzatie de balonare.

Refluxul esofagian si arsurile la stomac apar din cauza urcarii acidului gastric din stomac spre esofag. Cand acesti acizi vin in contact cu esofagul, ard peretii acestuia cauzand acele dureri specifice. Indigestia si arsurile stomacale sunt cauzate de surplusul de alimentatie, cu alimente grele precum cele grase sau dulci, de bauturile carbogazoase, de alcool, consum excesiv de cafea si tigari, de obezitate dar si de stres. Indigestia poate sa apara si atunci cand persoana in cauza este nervoasa, stresata sau nu mesteca bine alimentele. Aceste cauze pot fi eliminate prin exercitii fizice sau plimbari in aer liber.

Pentru evitarea aparitiei simptomelor de indigestie, este bine sa se consume cit mai putine lichide si fructe in timpul mesei sau imediat dupa, iar mesele sa fie luate fara graba.

Condimentele trebuie evitate si este bine daca se opteaza pentru cereale, orez sau paste. Este bine ca orele de odihna sa fie respectate cu strictete. Pentru indigestie exista si remedii naturiste foarte eficiente. Sucul de morcovi si sfecla, baut dimineata, pe stomacul gol, este foarte bun in asemenea afectiuni. Ceaiul de menta, datorita efectului antispasmodic asupra sistemului digestiv, este un bun remediu contra crampelor stomacale.

Tabletele de carbune, din farmacie, sunt utile in cazul durerilor provocate de gaze. Carbunele are proprietatea de a absorbi alte medicamente si trebuie sa fie luat dupa 2 ore de la administrarea acestora. Dupa cina, inainte de culcare cu 2-3 ore, este binevenita o plimbare sau cateva exercitii de gimnastica. I

n cazul arsurilor stomacale este bun si un pahar cu apa plata, care va dilua acidul si-l va impinge inapoi in stomac. Sucul de cartofi cruzi sau iaurtul diminueaza durerile. Laptele, bauturile carbogazoase, cafeaua si tutunul sunt contraindicate, deoarece in aceste cazuri stomacul secreta mai mult acid gastric.

Tag
Articolul anterior
Articolul următor

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul