Scrie...

MAGAZIN

Ingrasa sau nu berea?

Share

Consumul moderat de bere, respectiv pana la trei pahare pe zi pentru barbati si maximum doua pentru femei, reduce riscul bolilor de inima, al osteoporozei, al dementei, berea fiind recomandata si in diete, specialistii precizand ca aceasta nu ingrasa.

Cercetarile arata ca berea consumata in cantitati moderate are efecte benefice asupra multor aspecte legate de sanatate, inclusive asupra reducerii riscului de boli cardiovaculare (cauza principala a mortii si invaliditatii in randul adultilor in Europa), diabet, osteoporoza. Consumul moderat de bere are, de asemenea, un rol vital in calitatea vietii multora dintre consumatori.

Medicul pediatru spaniol Hernandez Aguilar sfatuieste femeile gravide sa bea zilnic 500-600 de mililitri de bere fara alcool, deoarece aceasta contine antioxidanti care fac bine copilului, reducand riscul de scleroza, obezitate, cancer.

Berea, o bautura sanatoasa si o componenta sanatoasa a dietei de mii de ani, nu este numai buna de baut, dar consumata moderat se poate incadra perfect (si poate aduce chiar beneficii) in dieta si stilul sanatos al unui adult. Sutele de tipuri de bere, care sunt produse in intreaga Europa, au in comun acelasi efect benefic asociat cu continutul de alcool, precum si potentialele beneficii ale materiilor prime din care este fabricata berea”, a fost concluzia specialistilor din mai multe tari europene in cadrul simpozionului „Berea si sanatatea” desfasurat la Bruxelles..

Berea contine vitamine, minerale si antioxidanti esentiali care provin din materiile prime si care, impreuna, contribuie la o dieta sanatoasa. Efectele adverse se asociaza in principal cu consumul exagerat, dar in cazul anumitor persoane, in special minori, chiar consumul moderat poate fi daunator, potrivit specialistilor.

Acestia spun ca a bea moderat inseamna a bea in limitele impuse de sanatatea ta, de societatea in care traiesti si de obligatiile tale fata de familie si de prieteni, adica unul pana la trei pahare pe zi pentru cei mai multi dintre barbati. Femeile sunt mult mai sensibile la alcool si lor le este recomandat sa consume mai putin decat barbatii, respectiv unul pana la doua pahare pe zi.

O analiza statistica recenta a 34 de studii din intreaga lume a relevat ca un consum moderat de alcool (pana la patru pahare – 40 de grame – pe zi la barbati si doua – 20 de grame – la femei) conduce la o reducere a mortalitatii premature de pana la 18 la suta, comparativ cu abstinentii si cu cei care consuma alcool in exces.

Este important de remarcat faptul ca orice beneficiu de acest fel dispare la un nivel de consum care depaseste trei pahare pe zi, iar studiile confirma faptul ca alcoolul consumat in cantitati excesive (indiferent de tipul bauturii) este asociat cu cresterea in greutate si obezitatea abdominala (un factor mai mare de risc pentru bolile cardiovasculare).

Berea este fabricata din materii prime nutritive, malt de orz, cereale, hamei, drojdie de bere si apa. Toate acestea contribuie la o dieta sanatoasa si echilibrata, sustin specialistii europeni.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *