Scrie...

FRUMUSETE

Îngrijirea pielii iarna

Share

Iarna supune la grele încercări pielea feței dumneavoastră, expunând-o continuu la agresiunea frigului, vântului, umidității și poluării.

Din acest motiv, epiderma are nevoie să fie protejată, să fie curățată și hrănită, pentru a-și pastra tonusul și structura compactă. Din acest motiv, iarna reprezintă, într-adevăr, una dintre cele mai delicate perioade din an.

În acest anotimp, din cauza climei, nu se mai realizează, cu aceiași viteză, reînnoirea celulară. Pielea feței se opacizează din cauza celulelor moarte, care se depozitează și se stratifică în stratul superficial al epidermei, constituind un fel de folie care acoperă luciul natural al pielii, obstrucționând porii, impiedicând pielea să elimine substanțele toxice și să le absoarbă pe cele benefice din produsele de îngrijire.

Pentru îngrijirea pielii iarna aveți la dispoziție variate produse dermo-cosmetice pentru reconstituirea echilibrului normal al pielii, ajutând la realizarea schimburilor de substanțe și ameliorând hidratarea tenului.

În plus, acesta este momentul potrivit pentru a dedica timp îngrijirii tenului dumneavoastră! Trebuie să-l ajutați să elimine celulele moarte și să reînnoiască stratul superficial pentru a-i dărui un colorit sănătos și luminos. Pentru pielea feței tratamentul cel mai indicat asociază acțiunea combinată a exfolierii cu cea a hidratării.

Mâinile au nevoie de o atenție specială

Iarna e anotimpul în care mâinile sunt supuse la cel mai mare stres din cauza temperaturii reduse și a fluctuațiilor de umiditate. Dacă vi se întâmplă să aveți senzația că pielea mâinilor vă este foarte uscată este din cauza lipsei umidității. Mai mult, în cel mai rău caz, pielea ajunge să se usuce atât de tare încât crapă, în special în varful degetelor și în zona cuticulară. Pentru a evita acest lucru aveți nevoie de tratamente pentru diversele exigențe ale pielii din sezonul rece. Aveți nevoie de un tratament lipidizant pentru unghii și de un peeling al mâinilor cu săruri de mare și uleiuri curative.

La acestea puteți adăuga un tratament cu pantenol, vitamine și proteine. Pentru a intensifica efectul aplicați o mască de uleiuri curative, arome parfumate și ulei de sâmburi de piersică. În final, aplicați o cremă pentru mâini cu textură bogată, cu substanțe lipidizante, hidratante și cu acțiune de protecție împotriva frigului.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *