Scrie...

MAGAZIN

Intalnirile cu prietenii ne ajuta sa slabim

Share

O viata sociala activa, inconjurat de prieteni, te poate mentine mai slab si mai in forma decat lungile ore petrecute la sala de sport, conform unui nou studiu.

Conform cercetatorilor, socializarea si intalnirile cu prietenii ajuta la cresterea nivelului de grasimi bune in organism, ducand la arderea caloriilor in exces. Studiul a fost realizat pe cobai. Viata intr-un mediu stimulant din punct de vedere social pentru aceste animale a dus la pierderea unui procent de 50% din grasimea abdominala in interval de timp de 4 saptamani. Mai mult decat atat, soarecii au slabit chiar daca au primit mai multa hrana.

Cercetatorii americani sustin ca este posibil sa slabim prin stimulare sociala. Grasimile rele, albe, sunt convertite in grasime buna, maro. Grasimea alba depoziteaza caloriile si ne ingrasa, in timp ce grasimea maro arde caloriile transformandu-le in energie.

Transformarea grasimii albe in grasime maro este extrem de dificila de obicei, necesitand expunerea vreme indelungata la temperaturi scazute sau stimularea unei parti a sistemului nervos.

Autorul studiului, dr. Matthew During, de la Ohio State University, sustine ca este uimit de capacitatea de a schimba grasimea alba in grasime maro pe care o are viata sociala. Din acest punct de vedere el avertizeaza si asupra riscului pentru sanatate pe care il ridica noile tehnologii de comunicare. „Nu este vorba doar despre un stil sedentar de viata si o dieta bogata in calorii, ci si de un deficit din ce in ce mai mare de implicare sociala si de comunicare fata in fata”, sustine el.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *