Scrie...

RELATII SI SEX

Iubirea este un drog care loveste intr-o cincime de secunda

Share

Nu trebuie decat o cincime de secunda sa ne indragostim, senzatia resimtita fiind asemanatoare celei determinata de consumul de cocaina. Oamenii de stiinta sustin ca dragostea la prima vedere chiar exista sub forma unei euforii induse de eliberarea unor neurotransmitatori in creierul nostru in momentul in care vedem o persoana pe care o gasim deosebit de atractiva.

Fixarea privirii pe persoana din visurile dumneavoastra va afecteaza si functiile cognitive, cum ar fi reprezentarile mentale, metaforice si imaginea corpului.

Cercetatorii din cadrul Universitatii din Syracuza au descoperit ca primele sageti ale iubirii lovesc in 12 parti diferite ale creierului, ducand la eliberarea unor substante care contribuie la senzatia de bine, cum ar fi dopamina, oxitocina, adrenalina si vasopresina. Nu ramane decat sa ne mai intrebam: „Se indragosteste creierul sau inima?”

Cercetatorii au mai descoperit si un nivel crescut al factorului de crestere nervos, NGF, aspect remarcat la cuplurile de indragostiti. Aceasta substanta joaca un rol important in chimia sociala a oamenilor si in ceea ce numim „dragoste la prima vedere”. Aceste rezultate confirma faptul ca iubirea are o baza stiintifica. Aceasta descoperire poate avea o importanta deosebita pentru sanatatea mentala intrucat atunci cand dispare iubirea, ar putea fi cauza unui stres emotional sau a unei depresii.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *