Scrie...

RELATII SI SEX

Iubirea şi sănătatea

Share

Mai multe studii făcute în SUA au analizat interacţiunea dintre iubire şi stres, iubire şi infidelitate.

Într-unul dintre studii, cercetătorii au analizat 34 de cupluri care locuiau împreună şi au testat hormonul de stres, cortizolul, în timpul şi după o despărţire de 4-7 zile. Cercetătorii au descoperit că atunci când cei doi parteneri sunt separaţi fizic, au un nivel mai crescut al cortizolului şi dorm mai rău decât atunci când sunt împreună.

În timpul despărţirilor, doar convorbirile telefonice lungi par să fie de ajutor. Cercetătorii au mai descoperit şi faptul că iubirea scoate la suprafaţă faţa competiţională a oamenilor. Astfel, cu cât sunt mai puternice sentimentele unei persoane faţă de partener, cu atât mai mult va fi mai agresivă şi mai combatantă faţă de un posibil rival atrăgător. Alte studii au mai arătat şi faptul că bărbaţii spun primii „te iubesc”, iar modul şi motivele pentru care oamenii îşi exprimă sentimentele sunt ghidate de motivaţii personale profunde.

Mai mult, un studiu prezentat de ABC News a arătat că tensiunea arterială scade destul de mult atunci când cei doi parteneri se află împreună, o relaţie de durată contribuind şi la o viaţă mai lungă.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul