Scrie...

SANATATE

Luna nasterii are influenta asupra riscului de alergie

Share

Un copil care se naste in timpul sau putin inaintea perioadei de inflorire a peluzelor (februarie-iunie) si a copacilor (ianuarie-aprilie) prezinta un risc cu 25% mai mare sa dezvolte alergie la polenul acestora, relateaza revista Bodytalk.

Cine se naste in mai, iunie si iulie prezinta riscuri mai mari sa faca alergie la praful din casa, iar cine se naste in noiembrie, decembrie, ianuarie sau februarie prezinta un risc cu 20% mai mare sa aiba alergie la parul de caine si pisica.

In timpul primelor luni de viata, sistemul imunitar al omului se dezvolta si se specializeaza in producerea de anticorpi care sa neutralizeze atacurile venite din exterior si indreptate impotriva organismului. Sistemul imunitar este inca imperfect si insuficient antrenat in primele sase luni de viata, iar riscul unor reactii alergice determinate de contactul cu organisme periculoase, cum ar fi virusii si bacteriile, este mai mare.

„Cand in atmosfera exista mult polen, exista un risc crescut ca sistemul insuficient de matur al nou-nascutilor sa reactioneze inadecvat. Asa se dezvolta o alergie la polen”, spune doctorul Marleen Finoulst de la Bodytalk.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *