Scrie...

SANATATE

Mai mult de 6 ore de stat pe scaun zilnic te pot ucide!

Share

Statul pe scaun mai mult de sase ore pe zi creste riscul de deces, spune un studiu publicat in American Journal of Epidemiology.

Femeile care stau pe scaun mai mult de sase ore pe zi au, pe o perioada de 13 ani, un risc de deces mai mare cu 37% faţa de persoanele care stau pe scaun mai puţin de trei ore pe zi, scrie huffingtonpost.com.

In cazul barbaţilor care stau pe scaun mai mult de sase ore pe zi, riscul de deces este cu 18% mai mare.

Riscul de moarte este si mai mare pentru persoanele care nu fac miscare. Cel mai puţin active femei din cadrul studiului, care au raportat si cea mai mare perioada de timp petrecuta stand pe scaun, au un risc de deces cu 94% mai mare faţa de femeile care au spus ca stau cat mai puţin pe scaun si fac multe exerciţii fizice. 48% dintre barbaţi au aceeasi problema, spun rezultatele studiului.

Studiul a inclus 53.440 de barbaţi si 69.776 de femei si s-a desfasurat in perioada 1993-2006.

„Perioadele indelungate de timp petrecute stand pe scaun, independent de activitatea fizica, au importante consecinţe metabolice si pot influenţa trigliceridele, colesterolul, glucoza, tensiunea arteriala. Acesti factori sunt semne de obezitate, boli ale inimii si alte boli cronice”, spune un cercetator.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *