LOADING

Scrie...

Mamele care lucreaza cu jumatate de norma sunt mai fericite

Share

Mamele care lucreaza cu jumatate de norma sunt mai fericite decat cele care au norma intreaga sau sunt casnice, potrivit unui studiu publicat in Journal of Family Psychology.

Mamele care lucreaza o fractiune de norma, mai ales atunci cand copiii sunt foarte mici, au mai putine simptome de depresie si sunt mai sanatoase decat casnicele, afirma cercetatoarea Cheryl Buehler, de la Universitatea Carolina de Nord pe site-ul WebMD.

Studiile precedente au acordat mai multa atentie bunastarii mamelor active, care lucreaza cu norma intreaga, in comparatie cu cele casnice, potrivit WebMD.

Cercetatorii au examinat date referitoare la peste 1.300 de mame americane pe o perioada de zece ani. Potrivit studiului, munca cu fractiune de norma se refera la un numar de ore de munca – pana la 32 de ore pe saptamana.

Rezultatele au aratat ca mamele care lucrau in regim partial erau „la fel de prezente la activitatile scolare ale copiilor lor ca cele casnice” si mai prezente decat cele cu norma intreaga. „In plus, mamele care lucrau cu fractiune de norma erau mai receptive la nevoile copiilor lor si ii invatau mult mai multe lucruri decat casnicele sau cele care lucrau cu norma intreaga”, potrivit cercetatorilor.

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *