Scrie...

CARIERA

Managementul stresului

Share

Stresul continuu reprezinta o adevarata problema in societatea moderna. Ne confruntam cu stresul acasa, la birou, in aer liber, in transportul public – si, daca la toate acestea adaugam si un somn prost, cu siguranta ca vom ajunge sa avem o dispozitie depresiva, sa ne enervam usor, sa nu mai avem randament la serviciu, sa fim din ce in ce mai obositi…

Exista o singura cale de iesire: pentru a face fata stresului trebuie sa apelam la metode psihologice eficiente de relaxare, de descarcare a acestor tensiuni.

Este cunoscut faptul ca femeile suporta mult mai bine situatiile stresante decat barbatii. Acest lucru este deosebit de important pentru o femeie de afaceri care zilnic are de rezolvat probleme majore legate de companie. Si, din fericire, exista mai multe modalitati prin care puteti, daca nu sa scapati de stres, macar sa-l reduceti cat de mult cu putinta.

1.Zambiti. Mai ales atunci cand sunteti intr-o dispozitie proasta. Creierul nostru reactioneaza la semnalele musculare si invers, astfel ca daca veti zambi creierul va incepe sa „creada” ca intr-adevar sunteti intr-o dispozitie buna.

2.Calmati-va. Unele persoane brodeaza, altele creaza aranjamente florale, iar pentru altii pictura poate fi un adevarat refugiu. Gasiti-va o activitate care sa va relaxeze, care sa va faca sa uitati de toate!

3.Intoarceti-va la natura. Mergeti in parc si, timp de 15 minute, contemplati in liniste frumusetea copacilor si a lumii inconjuratoare. Psihologii spun ca un astfel de exercitiu anuleaza saptamani de stres.

4.Respirati profund. Controlati-va respiratia in timpul zilei, deoarece calitatea vietii si starea emotionala sunt determinate de cat de profund respirati.

5.Schimbati ceva la dumneavoastra. Indiferent daca alegeti un stil nou de machiaj sau poate alt tip de imbracaminte, toate aceste activitati pot salva o femeie de stres si ii pot oferi inspiratia necesara pentru noi realizari!

Este foarte important sa reduceti cat mai mult stresul intrucat s-a demonstrat ca acesta reduce performata, creativitatea si capacitatea de a lua decizii.
Stresul explica de ce unii oameni prefera sa ramana la o alternativa proasta, in ciuda optiunilor bune pe care le au.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *