LOADING

Scrie...

Mancarea variata indeamna si mai mult la consum

Share

Mai multe studii realizate in Statele Unite stabilesc o legatura directa intre marea varietate de feluri de mancare si obezitatea care afecteaza o parte tot mai mare a populatiei.

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Florida, diversitatea felurilor de mancare ii impinge la exces indeosebi pe cei care au o reala dependenta de mancare. Studiul va aparea in numarul din august la revistei American Journal of Clinical Nutrition, informeaza site-ul cyberpresse.ca.

In luna mai, un alt studiu, realizat de cercetatori din Buffalo, arata ca meniurile monotone taie pofta de mancare. Ei observasera atunci la un grup de femei, obeze si cu greutate normala, care au mancat timp de cinci saptamani un meniu identic, ca toate si-au redus progresiv portia de mancare. Monotonia felurilor de mancare poate fi utilizata astfel in mod strategic, in cadrul unui regim de slabire, pentru reducerea numarului de calorii consumate.

Intr-un alt studiu s-a observat ca participantii mancau aproape de doua ori mai mule bomboane colorate atunci cand exista o mai mare varietate de culori.

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *