Scrie...

MAGAZIN

Melodia perfecta de Craciun

Share

Expertii in muzica din Marea Britanie au anuntat ca au descoperit formula cantecului „perfect” de Craciun.

Experti de la mai multe case de discuri din Marea Britanie au analizat toate piesele care au ajuns in ultimii 50 de ani pe primul loc in topul de Craciun pentru a descoperi elementele comune ale acestor cantece.

Astfel, ei au descoperit ca „Always On My Mind”, un single al grupului Pet Shop Boys, se apropie cel mai mult de modelul piesei „perfecte” de Craciun.

„Cred ca ne aflam departe de un Nr.1 de Craciun generat de un algoritm”, a declarat Howard Murphy, fondatorul casei de discuri Ostereo, care a comandat acest studiu, intr-un comunicat de presa.

Pentru ca un cantec sa ocupe primul loc in topul britanic de Craciun, el trebuie sa aiba o durata de 3 minute şi 57 de secunde, sa fie scris in gama Sol major, sa aiba un tempo de 114 batai pe minut şi sa fie interpretat de un artist solo in varsta de 27 de ani, potrivit autorilor acestui studiu.

Alte tendinte remarcate printre piesele analizate: majoritatea erau balade, aproape jumatate erau coveruri şi aproape toate aveau versuri care vorbesc despre altceva decat Craciunul.

„Always On My Mind” in varianta grupului Pet Shop Boys are durata ideala şi exact gama ceruta, pe langa faptul ca este un cover al unei piese de mare succes lansata de Elvis Presley in 1972, insa detine un tempo uşor mai alert decat cel sugerat de formula expertilor britanici (125 batai pe minut) şi este interpretat de un duo cu o varsta medie de 31,5 ani. Aceasta piesa a fost Nr.1 in topul de Craciun din Marea Britanie in anul 1988.

Cantecul „Mary’s Boy” al grupului Boney M s-a clasat pe locul al doilea, spun expertii britanici, cu un tempo de 113 batai pe minut, o durata de patru minute şi doua secunde şi este scris in gama Fa major, cu doua semitonuri mai jos decat Sol major.

Tag

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *