Scrie...

FRUMUSETE

Metode de ingrijire a pielii

Share

Prin igiena pielii se inteleg masurile de ingrijire adecvata care trebuie aplicate acesteia pentru a-si mentine sanatatea timp cat mai indelungat.

Ingrijirea corespunzatoare a pielii ajuta atat la mentinerea aspectului estetic, cat si la prevenirea unor boli.

Ingrijirea generala

Starea de curatenie a pielii se mentine cel mai bine prin spalarea frecventa cu apa si sapun. Sapunul utilizat pentru spalarea pielii trebuie ales in functie de tipul acesteia. Mai precis, persoanelor cu tenul gras li se recomanda un sapun alcalin care are rolul de a o curata foarte usor. Acest sapun trebuie utilizat insa numai pentru corp, si nu pentru chip. Sapunul alcalin nu trebuie folosit in exces sau pentru tipuri de piele normala deoarece pielea va deveni aspra si uscata si se va irita mult mai usor.

Pentru pielea uscata se recomanda un sapun gras, care este bogat in lanolina. Cel mai bine tolerat insa este sapunul neutru care se recomanda tipului normal de piele si celui sensibil. Din aceasta categorie fac parte majoritatea sapunurilor din comert.

Apa utilizata pentru spalat este esentiala pentru o buna ingrijire a pielii. Apa dura sau calcaroasa irita pielea si cea mai indicata pentru catifelarea ei este apa de ploaie. In cazul pielii sensibile se recomanda, mai ales daca este vorba de spalatul pe fata sau pe maini, sa se foloseasca apa fiarta si racita. De asemenea, in cazul in care la imbaiere, apa este prea dura se poate adauga una sau doua lingurite de bicarbonat de sodiu.

Exercitii fizice

Persoanelor cu o viata sedentara si femeilor predispuse la celulita li se recomanda sa execute zilnic cateva exercitii fizice pentru a mentine elasticitatea pielii. Aceste exercitii sunt eficiente in special daca sunt executate in aer liber sau in fata ferestrei deschise. In special vara, dupa exercitii este necesar un dus scurt, cu apa calduta, in care sa se foloseasca pentru curatarea pielii gel si nu sapun.

Masajul

Prin masaj pielea isi pastreaza vigoarea si tonicitatea cat mai mult timp. Masajul are rolul de a creste elasticitatea pielii, de a activa circulatia sangelui, de a stimula secretia glandelor sebacee si sudoripare si de a indeparta stratul de celule cornoase depuse pe suprafata pielii. Exista zone in care masajul trebuie executat numai in anumite directii. De pilda, gatul ser cuprinde intre degetul mare si celelalte degete si se maseaza cu o miscare de sus in jos. La fata, obrajii se maseaza de sus in jos, spre linia maxilarului inferior, iar la frunte masajul trebuie sa inceapa din zona tamplelor si sa se indrepte usor catre centru.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *