Scrie...

RELATII SI SEX

Mituri sexuale despre barbati

Share

In cultura occidentala exista numeroase mituri si credinte cu privire la sexualitate, care s-au instalat in mintea multor persoane si care genereaza temeri, dificultati si obstacole in loc sa contribuie la o viata sexuala bogata, sanatoasa si placuta.

Dar, sa vedem cum se prezinta aceste mituri si ce vor ele sa transmita.

1. Performanta este singura care conteaza cand vine vorba de sex

Cultura noastra se caracterizeaza, printre altele, prin necesitatea de a avea reusite si prin acumularea de rezultate. In cazul relatiilor sexuale, asta se traduce, de exemplu, prin cantitatea de orgasme, „timpul efectiv” al penetrarii, calitatea erectiei. Aceasta tendinta ajunge sa anuleze bogatia inerenta a sexualitatii, care consta mai precis in profitarea de moment, de experiente si de senzatii. Sexul este o calatorie, nu o destinatie.

2. Un barbat adevarat nu-si arata niciodata emotiile

Daca noi, oamenii, atat femeile, cat si barbatii, ar trebui sa ne anulam emotiile, am reduce una dintre cele mai importante parti care ne caracterizeaza ca fiinte umane. Toti putem sa avem emotii si sa continuam sa fim puternici. Adevarata putere consta in a arata cine suntem in realitate si a actiona dupa propriile sentimente. Asta se aplica atat barbatilor, cat si femeilor, mai ales ca toate fiintele umane au aspecte feminine si masculine. Femeile obisnuiesc sa spuna ca un barbat este mai atractiv atunci cand poate sa-si exprime emotiile.

3. Sexul – cel mai important intr-o relatie

Cu siguranta, sexualitatea este un aspect foarte important in orice relatie de cuplu, dar nu este singura care conteaza. O legatura nu se sustine doar pe sex. Daca nu exista alte componente importante, cum ar fi compromisul sau intimitatea, este foarte posibil ca relatia sa nu se poata sustina. Sexul este un spatiu in care se manifesta atat partile tari, cat si slabiciunile unei relatii si, de aceea, i se acorda multa atentie, insa nu trebuie omise celelalte aspecte indispensabile, cum ar fi comunicarea, grija fata de celalalt si responsabilitatea.

4. Mereu pregatit

Un barbat trebuie sa fie mereu dispus sa aiba o relatie sexuala. Aceasta ideea provine din asocierea ca barbatul trebuie sa fie si sa ramana activ din punct de vedere sexual. Atat barbatii, cat si femeile au chef, alte ori nu, sa faca sex. si, atat ei, cat si ele au dreptul sa spuna daca nu vor. Nu intotdeauna unui barbat trebuie sa-i placa persoana pe care o are in fata. Iar sexualitatea este o parte importanta in viata noastra pentru a putea spune cand si cu cine sa o dezvoltam. Faptul ca un barbat decide intr-un anumit moment ca nu vrea sa faca sex face parte din dreptul lui de a decide.

5. Barbatul trebuie sa aiba initiativa

Aceasta credinta isi are radacinile in cultura si in biologie (barbatii, activi, cuceresc si „fac”, in timp ce femeile, pasive, se lasa seduse si „primesc”). Rolurile sunt perfect intersanjabile. In plus, este foarte placut sa dai si uneori sa primesti si sa iei initiativa si alteori sa fii atent la propunerile partenerului.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *