Scrie...

MAGAZIN

Motivul surprinzator pentru care femeile viseaza altfel decat barbatii

Share

Continutul viselor si capacitatea de a si le aminti difera la femei si barbati.

Profesorul Nielsen de la departamentul de psihiatrie al Universitatii din Montreal, specialist in studiul viselor, a dezvaluit rezultatele cercetarilor sale desfasurate timp de peste zece ani pe circa 30.000 de participanti cu varste cuprinse intre 10 si 80 de ani. Este un volum impresionant de date, care i-au permis sa analizeze diferentele onirice in functie de varsta si sex, relateaza passionsante.be.

Frecventa: De-a lungul vietii, femeile isi amintesc mai bine visele decat barbatii. Aceasta nu inseamna ca viseaza mai mult, ci ca amintirea este mai puternica. Un „varf de memorare” apare la adolescenti si tineri adulti de ambele sexe si un declin progresiv intervine spre 30 de ani la barbati si cu cativa ani mai tarziu la femei.

Continutul: De ambele parti, tema cel mai des intalnita este cea ca omul este urmarit. Urmeaza visele cu conotatie sexuala si cele cu caderi. Amintirile negative sunt mai dese la femei. Printre acestea, decesul unei persoane apropiate sau al unei cunostinte, esecul la un examen, lupta cu diferite insecte, paianjeni sau serpi… Exista mai multi barbati care viseaza ca zboara, ca au puteri magice sau facultati mentale superioare, ca asasineaza pe cineva sau ca zboara spre alte planete.

„Corelatiile noastre stabilesc legatura intre vise si ceea ce traim din punct de vedere emotional”, incheie profesorul Nielsen, citat de „Techno Science”.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *