Aceasta este versiunea simpla a unei mancari dulci si acriosoara in acelasi timp care a devenit favorita in restaurantele chinezesti din lumea intreaga.
Ingrediente:
500 g carne slaba de porc
Doua lingurite sos de soia
Doua lingurite de faina de porumb
½ ceasca de suc de ananas
O lingurita de zahar
O ceasca de ardei gras taiat marunt
½ ceasca morcov taiat in feliute mici si o ceasca de bucati de ananas
3-4 lingurite de ulei vegetal
1. Taiati carnea de porc in feliute subtiri (este mai usor cand carnea este usor inghetata).
2. Amestecati sosul de soia cu o lingurita de faina de porumb intr-un castron. Dati carnea de porc prin acest amestec si apoi prajiti-o.
3. Amestecati faia de porumb ramasa cu zaharul si cu sucul de ananas.
4. Incalziti 3 lingurite de ulei intr-o tigaie mare sau intr-un vas wok.
5. Adaugati carnea de porc in tigaie si mai puneti pe aragaz pentru 4-7 minute.
6. Adaugati sucul de ananas si amestecati bine.
7. Puneti cel mult 2 lingurite de ulei intr-o tigaie. Caliti usor ardeiul, morcovul si ananasul pentru aproximativ 3 minute. Amestecati cu carnea de porc.
Pofta buna!