Scrie...

SANATATE

O substanta din produsele cosmetice poate cauza diabetul

Share

O substanta chimica gasita in produse de uz casnic si cosmetice, precum produsele autobronzante, poate cauza diabetul, releva un studiu aparut in jurnalul Diabetes Care.

„Cercetarea sugereaza ca expunerea la un grup de substante chimice numite ftalati este asociata cu diabetul de tip 2. Cercetatorii sustin ca, odata ce substanta chimica a fost metabolizata in organism, aceasta poate creste riscul de diabet, afectand modul in care insulina este procesata”, a declarat dr. Andrew Li, reprezentant medical la Bupa Health si Wellbeing Marea Britanie.

In timpul studiului, cercetatorii au urmarit expunerea la patru tipuri de ftalati iar rezultatele au aratat ca nivelurile crescute a trei dintre cele patru au fost asociate cu un risc considerabil de diabet.

Studiul a fost realizat atat pe femei, cat si pe barbati. Cu toate acestea, diabetul poate avea si alte cauze, chimice, alimentare sau legate de stilul de viata. Desi cercetatorii au luat in considerare factorii de risc ce pot cauza diabetul, precum varsta si stilul de viata, este imposibil de stiut la ce alte chimicale sau potentiali factori de risc au fost expusi oamenii de-a lungul vietii lor.

Dupa cum spun cercetatorii, ftalatii sunt pretutindeni si expunerea este inevitabila.

Cu toate acestea, renuntarea la bronzul artificial poate ajuta la reducerea riscului de diabet, dar oamenii ar trebui sa fie, de asemenea, atenti la expunerea prelungita la soare.

„Incercam sa educam oamenii ca protectia si preventia sunt importante si ca masurile de prevenire trebuie luate inainte sa se intample ceva rau. Acesta este motivul pentru care ne sfatuim clientii sa cumpere planuri de asigurari private de sanatate adaptate nevoilor si cerintelor lor”, a declarat la randul sau, Zahal Levy, presedintele MediHelp International.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul