Scrie...

SANATATE

Obezitatea si cancerul de piele

Share

Ce legatura este intre excesul ponderal si riscul de a dezvolta un melanom? Probabil ca stiti deja ca obezitatea este corelata cu un risc crescut de aparitie a unor boli precum afectiunile cardiovasculare, diabetul si unele forme da cancer sau artrita.

Un studiu recent realizat de cercetatorii din cadrul Universitatii din Iowa, realizat pe o perioada de 10 ani, a aratat ca persoanele cu o suprafata corporala mai mare si cu un IMC mare au un risc de 2 ½ mai mare de a dezvolta melanom decat persoanele normoponderale. Un alt studiu, realizat in Grecia, sugereaza ca rezistenta la insulina – care adesea acompaniaza obezitatea – poate creste riscul de a dezvolta melanom. Aceste rezultate sunt argumentate prin faptul ca un exces de tesut adipos poate duce la modificari hormonale si la o stare inflamatorie cronica, acestea putand determina cresterea riscului de cancer de piele.

De asemenea, o dieta bogata in lipide poate fi daunatoare intrucat promoveaza rezistenta la insulina si inflamatia.

Nu uitati sa aplicati cremele cu factor de protectie solara pe intreaga suprafata a corpului. Retineti ca nicio crema nu ofera protectie totala. O crema cu SPF 15 respinge 93% din razele solare, iar un SPF 30 protejeaza impotriva unui procent de 97% din razele solare.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *