Scrie...

CARIERA

Oops! Oamenii ambitiosi traiesc mai putin si sunt nefericiti

Share

Conform acestui studiu, oamenii ambitiosi, aplecati spre cariera sau afaceri, castiga mai multi bani, dar pretul platit pentru aceasta stare materiala implica de multe ori insingurarea fata de prieteni si familie, probleme de sanatate si chiar o moarte timpurie.

Un nou studiu realizat pe un numar de 717 carieristi si afaceristi ambitiosi care au fost scoliti la celebrele universitati Oxford, Harvard si Yale, precum si pe unele persoane care s-au imbogatit folosind cunostintele dobandite la „scoala vietii”, indica faptul ca desi au multi bani, acestia nu prea au cand si cu cine sa se bucure de ei.

Cercetatorii au pornit de la speculatia ca acesti oameni isi dedica atât de mult timp afacerilor si carierei incat ajung sa neglijeze tocmai acele domenii care dau calitatea vietii si care ii ajuta pe oameni sa traiasca fericiti, asa cum ar fi grupurile unite de prieteni si relatiile stabile.

Cei 717 subiecti ai studiului s-au nascut in prima jumatate a secolului al XX-lea, iar destinul lor a fost urmarit de statisticieni pana la sfarsitul vietii. „Si, intr-adevar, oamenii mai ambitiosi ajung sa aiba cariere mai bune, venituri mai mari, ceea ce insa nu inseamna ca traiesc mai fericiti sau ca sunt mai sanatosi”, conform lui Timothy Judge, profesor la University of Notre Dame’s Mendoza College of Business. „La prima vedere s-ar parea ca acesti oameni au totul. Insa noi am observat ca ei au un nivel mai scazut de satisfactie a vietii si chiar ajung sa traiasca mai putin decat ceilalti oameni, mai putin ambitiosi dar care pun insa pret pe prietenie, familie si timp liber”, a mai adaugat el.

 

Tag

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *