Scrie...

NUTRITIE & DIETE

Pentru a pierde in greutate, mancati ciocolata neagra!

Share

Un nou studiu american scoate in evidenta valente noi ale ciocolatei negre, care, consumata cu moderatie ca parte a unui stil de viata sanatos, poate duce la reducerea indicelui de masa corporala.

In ciuda aportului caloric ridicat, ciocolata este benefica pentru metabolism, dezvaluie studiul realizat pe baza observatiilor asupra a 1.000 de persoane si publicat de Archives of Internal Medicine.

Persoanele monitorizate, cu o varsta medie de 57 de ani, care au consumat ciocolata in medie de doua ori pe saptamana si au practicat sport de trei-patru ori in acelasi interval de timp, au prezentat un indice de masa corporala mai mica decat cele care nu au mancat ciocolata la fel de des.

Indicele de masa corporala (IMC) este un indicator statistic a masei unei persoane raportata la inaltimea ei, ajutand la evaluarea riscului de boli legate de greutatea excesiva sau de o deficienta de greutate.

„Este o descoperire oarecum surprinzatoare”, remarca sefa echipei de cercetatori Beatrice Golomb, de la Universitatea din California-San Diego.

„Inainte de a consuma un baton de ciocolata pe zi, amintiti-va totusi ca acesta contine 200 de calorii din zahar si grasimi saturate”, avertizeaza, cu toate acestea, Nancy Copperman, o cercetatoare care nu a participat la experimentul respectiv. „Limitati-va la o medie de 28 de grame de ciocolata neagra sau cacao cu un nivel scazut de zahar pe zi”, mai recomanda ea.

Alte studii au aratat ca ciocolata este bogata in polifenoli si antioxidanti puternici, care ar putea limita stresul si reduce riscul de boli cardiovasculare, cancer si alte boli cronice.

„In masura in care este consumata ca parte a unui stil de viata sanatos, ciocolata nu va duce la cresterea in greutate. Dimpotriva, ar permite un control asupra greutatii”, precizeaza la randul sau Suzanne Steinbaum, directorul Departamentului de boli de inima de la spitalul Lenox Hill din New York.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *