Scrie...

CARIERA

Peste jumătate dintre femei sunt nemulţumite de locul de muncă

Share

Cele mai multe femei sunt nemulţumite de locul de muncă, dar majoritatea lor rămân la actualul serviciu, în ciuda acestei insatisfacţii.

Un studiu realizat de „Accenture” arată că 57 % dintre femeile din lumea întreagă sunt nemulţumite de locul de muncă pe care-l au. Studiul a fost efectuat pe 3.400 de angajate din 29 de ţări.

Principalele motive de insatisfacţie sunt: sentimentul că sunt plătite prost (47 %), lipsa oportunităţilor (36 %), lipsa perpectivelor de promovare în cariera profesională (33 %) şi faptul că se simt prizoniere la locul de muncă (29 %).

Studiul a mai arătat că femeile sunt dispuse să-şi îmbunătăţească performanţele pentru a evolua la locul de muncă. Femeile studiate au declarat că factorii care le pot stimula la locul de muncă sunt: obţinerea de noi responsabilităţi, posibilitatea de a avea un orar flexibil şi o poziţie de lider în cadrul firmei.

Studiul a demonstrat, de asemenea, că numai 15 % dintre firmele europene au pus la punct programe specifice pentru plasarea femeilor din poziţii de conducere. În acelaşi timp, doar 18 % dintre societăţi organizează seminarii specifice pentru femei.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *