Pentru un tratament eficient se iau stafide mari si se umplu fiecare cu cate o boaba de piper. In prima zi se mesteca bine si se inghite o singura boaba, a doua zi se iau doua boabe si asa mai departe, pana la a zecea zi, cand se iau 10 boabe. Apoi, consumul scade pe parcursul altor 10 zile.
Piperul negru ajunge astfel ca intr-o cura de numai 20 de zile sa absoarba si sa elimine toate pietrele de la rinichi. Mai mult, s-a ajuns la concluzia ca acest piper absoarbe si tumorile maligne. Pentru a se diminua din iutime fara a-i afecta proprietatile terapeutice, piperul se poate tine, timp de o saptamana inaintea curei, in ulei de floarea-soarelui. Apoi, se usuca si se piseaza. In aceste conditii, se poate consuma in cantitati mai mari, respectandu-se insa cu strictete dozele progresive si regresive. Totusi, metoda cea mai eficienta este sa se mestece impreuna cu stafidele. Acest mijloc diminueaza toate imbolnavirile de rinichi, dar si de ficat.