Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Plante utile in infertilitate

Share

Sunt foarte multe cupluri care isi doresc copii, dar au probleme ce tin de infertilitate. Pentru a iesi din acest impas, se recomanda ambilor, barbat si femeie, sa incerce cu ceai de naprasnic (Geranium robertianum), baut cu inghitituri mici, cate o cana pe zi.

Ceaiul pe care-l recomanda specialistii se prepara astfel: o priza (cat se ia intre 3 degete) de naprasnic se pune la o cana de apa clocotita si se lasa la infuzat cateva minute.

La fel de eficient este si sucul de naprasnic obtinut prin zdrobirea plantei verzi si diluat in apa sau lapte.

Asociata cu o alimentatie echilibrata, care sa cuprinda multe fructe si legume, grau, ovaz, praz, preparate sub orice forma, se mai poate utiliza infuzia de salvie – 20 g frunze si flori la 1 litru de apa clocotita – cate doua cani pe zi.

Cu foarte bune rezultate, contribuind deseori la vindecarea sterilitatii feminine, este ceaiul de ventrilica (Veronica officinalis). Peste 3 lingurite de ventrilica se toarna 500 ml de apa clocotita si se lasa sa stea 5 minute. Se strecoara si se beau, zilnic, 3 cani de ceai cald. Cura poate sa dureze si timp mai indelungat, acest ceai nefiind agresiv pentru alte functii ale organismului. In acelasi scop, se poate bea un ceai in amestec din cicoare, creasta cocosului si catusnica.

Un tratament verificat clinic si utilizat cu succes in cazuri de infertilitate consta dintr-o tinctura 10 la suta, cate 10-50 de picaturi, de 2-3 ori pe zi, intre mese, in cure de 1-2 luni pe trimestru, din catusnica (Herba Nepetae catariae), radacina de lemn dulce (Radix Liquiritiae), fructe de fenicul (Fructus Foeniculi), limbarita (Alisma plantago), piperul broastei (Herba Polygoni hidropiperis), inchegatoare (Teucrium polium) si frunze de tuia, in parti egale. In paralel, se recomanda consumul de laptisor de matca si polen.

Sterilitatea masculina se poate trata cu tinctura 10 la suta, cate 30-50 de picaturi, de 2-3 ori pe zi, intre mese, in cure de 1-2 luni pe trimestru, din radacina de roiba (Radix Rubiae), frunze de tuia si saschiu mic (Herba Vincae minoris), in parti egale. In paralel, este indicat consumul de apilarnil si polen.

In ambele situatii, se vor consuma, in special, alimente care contin vitamina E (nuci, alune, mazare, unt, peste).

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *