Scrie...

MAGAZIN

Popeye Marinarul avea dreptate. O substanta din spanac ajuta la cresterea masei musculare!

Share

Celebrul personaj de benzi si desene animate Popeye Marinarul isi crestea puterea musculara mancand spanac, fapt care nu este departe de adevar, dupa cum au anuntat oamenii de stiinta din Germania.

Postul de radio ARD si postul de televiziune ARTE au anuntat ca un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Berlin, sprijinit de Agentia mondiala antidoping (WADA), a dezvaluit ca substanta ecdisteron, prezenta in spanac, a sporit puterea musculara a sportivilor examinati in cadrul acestei cercetari stiintifice si ar trebui sa fie declarata ilegala.

Potrivit studiului, sportivii care au participat la un program de antrenament ce viza cresterea fortei musculare – intins pe durata a 10 saptamani – si care au consumat ecdisteron, administrat intr-un supliment alimentar, s-au dovedit in final de trei ori mai puternici decat sportivii din grupul de voluntari care au primit placebo.

„Ipoteza noastra viza faptul ca am fi putut sa asistam la o crestere a performantei sportive, insa nu ne-am asteptat ca aceasta crestere sa fie atat de mare”, a explicat Maria Parr, profesoara la Universitatea din Berlin.

Potrivit presei germane, ecdisteronul exista in mai multe tipuri de legume, dintre care spanacul reprezinta cel mai cunoscut sortiment.

Referindu-se la personajul Popeye Marinarul, creat in 1929, Maria Parr a declarat: „Poate ca oamenii de atunci stiau ceva, cunosteau un lucru pe care noi am fost nevoiti sa il descoperim cu multa dificultate, abia dupa cercetarile din aceste zile”.

Profesoara germana a sugerat reprezentantilor WADA sa adauge ecdisteronul pe lista substantelor interzise.

Studiul a fost demarat dupa descoperirea unor indicii potrivit carora ecdisteronul era utilizat in sportul din Rusia si dupa dezvaluirea unei informatii despre lansarea pe piata a unor suplimente alimentare ce contin aceasta substanta si care promiteau utilizatorilor mai multa putere si masa musculara, dar si o recuperare mai usoara dupa perioadele de antrenament.

Tag

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *